Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κι άλλος υποψήφιος ''εθνοσωτήρας'' made in USA: Με αφορμή τις δηλώσεις γιά το ΠΑΣΟΚ του -μετά τον GAP- ''εκλεκτού'' των ΗΠΑ, Μιχάλη Χρυσοχοίδη

''Γι' αυτό το κράτος που γενά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, 
σικτίρ και στα καινούργια!
Δυστυχία σου Ελλάς, με τα τα τέκνα που γεννάς. 
Ω Ελλάς σπουδαία χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!''. (Γ. Σουρής)  
από "kalami"
 O κ. Χρυσοχοίδης, μόλις αφίχθηκε στην Ελλάδα και θέτει έμμεσα υποψηφιότητα γιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λείποντας τόσα χρόνια εκτός Ελλάδας, δεν γνώριζε τίποτα γιά διαφθορά, κομματικά θαλασσοδάνεια, μνημόνιο κλπ. Εκτιμούμε ότι θα έχει συνωνυμία με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, γεγονός που προβληματίζει και τον Αλέξη, που μπέρδεψε την ''γραμμή'' της πρεσβείας στην Αθήνα και δεν ξέρει αν πρέπει να γράψει ή όχι, γιά να τον προωθήσει.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: ''Δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων''
Εφημερίδα "Το Βήμα" των Αθηνών (28-11-04), ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης γιά το ζήτημα της πΓΔΜ, με αφορμή την αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", απαντώντας σ' ερώτηση του κ. Αλέξη Παπαχελά δηλώνει απερίφραστα ότι ''δεν τον ενδιαφέρει πως ακριβώς θα ονομάζονται τα Σκόπια" και ότι "η Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία και αν πάρει η γειτονική χώρα".

Ελλάδα, εθνικά θέματα και τα αδιόρθωτα χάλια του Ελληνισμού της Αμερικής
Με την Ελλάδα απαξιωμένη, πτωχευμένη, την Τουρκία να οργώνει στο Αιγαίο και τα Σκόπια να κερδίζουν (και) στην Χάγη, ο Ελληνισμός της Αμερικής (το ποσοστό εκείνο που κατευθύνεται από την φιλελληνική, φιλοχρήματη Εκκλησία) έχει κάνει ''σημαία'' του την ...επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής Χάλκης, με αποτέλεσμα στην Ουάσιγκτον να μας θεωρούν γραφικούς! Φτάσαμε και στο θλιβερό, απαξιωτικό σημείο, να θεωρείται ''ηγέτης'' του Ελληνισμού στις ΗΠΑ ο...
αρχιεπίσκοπος Αμερικής. 'Ετσι, ο Ελληνισμός της Αμερικής είναι επίσημα η μόνη εθνική ομάδα στις ΗΠΑ που εκπροσωπείται από κληρικό! Αν και υπάρχουν εκατοντάδες ομογενειακές Οργανώσεις, η Εκκλησία, εξακολουθεί να έχει το ''πάνω χέρι'', εκπροσωπώντας μόνο ποσοστό 25% περίπου του συνολικού Ελληνισμού στις ΗΠΑ (δηλαδή, τα μέλη των ενοριών-κοινοτήτων της).
Παράλληλα, η Εκκλησία, εκμεταλλευόμενη την Ομογένεια, μαζεύει και το χρήμα γιά σκοπούς όχι υπέρ του Ελληνισμού, αλλά γιά δικούς της και γιά το οικουμ. Πατριαρχείο. Με την γνωστή πολιτική της του ''διαίρει και βασίλευε'', η Εκκλησία απαξιώνει τις θεωρούμενες ''μεγάλες'' ομογενειακές Οργανώσεις, προωθώντας στα Συμβούλιά τους άξεστους. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η διεφθαρμένη πολιτικο-κομματική χούντα της Ελλάδας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που θέλει κι αυτή να ''ελέγχει'' τον απόδημο Ελληνισμό, γεγονός που πιστοποιείται και από την δημιουργία της κρατικοδίαιτης μεγάλης απάτης που λέγεται ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ουσιαστικά διαλυμένο, υπάρχει μόνο τυπικά).

Δεκτή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας
Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή -5 Δεκ. '11- την προσφυγή της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, εξαιτίας της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης της πΓΔΜ στη Συμμαχία
... (Η απόφαση)

Το Διεθνές Δικαστήριο απόρριψε όλες τις ενστάσεις και τα επιχειρήματά μας, θεωρώντας ότι η Ελλάδα δεν απόδειξε τις παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της πΓΔΜ, εκτός από την περίπτωση της χρήσης ενός συμβόλου, που απαγορεύεται. Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν περιέχει νομική υποχρέωση της πΓΔΜ να μην χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.