Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από Τρίτη 24 έως Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

 Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από Τρίτη 24 έως Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα Τρίτη 24/01/2012. Πιο συγκεκριμένα:
Σήμερα Τρίτη 2012 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, κακοκαιρία θα επικρατήσει σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια, τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη από το απόγευμα θα  ενισχυθούν και στο Ιόνιο οι Βοριάδες θα φτάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση.
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αρχικά σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, θα είναι πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τα Βορειοδυτικά. Οι Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Οι Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ,
ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: 
1.  Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
 Διαβάστε αναλυτικά τις οδηγίες της ΓΓΠΠ εδώ.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.