Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ: Η ''ΕΠΙΤΥΧΙΑ'' ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!

 ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ PSI, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ... ΑΟΡΙΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
''ΑΠΟΚΙΑ'' ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ Η ΧΩΡΑ!

Σε μέγα πραξικόπημα φαίνεται ότι συμφώνησαν από κοινού στην απογευματινή σύσκεψή τους  ο δοτός πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης της αθλιότητας, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε και από τους 3 αρχηγούς, το "πράσινο φως" για τη διενέργεια ανασχηματισμού(!), στοιχείο που αντικειμενικά βοηθάει την συγκυβέρνηση "να αποτινάξει" από πάνω της τα χαρακτηριστικά της "προσωρινότητας" και της μεταβατικότητας. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια πληροφορία για χρονική μετάθεση των εκλογών, λόγω και της στάσης της ΝΔ που θέλει εκλογές πριν το Πάσχα, όμως όλα δείχνουν πως οι εκλογές πάνε για το... αόριστο μέλλον!!!
Το πραξικόπημα πλήρους ''αποικιοποίησης'' της χώρας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού θα προχωρήσει:
-Στην άρον-άρον ολοκλήρωση του PSI κάτω από δυσβάστακτους επί μέρους όρους και κυρίως με ληστρικά επιτόκια
- Στη μετατροπή του δικαίου που θα διέπει τα ομόλογα που θα ανταλλαγούν από το ελληνικό στο Αγγλικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποθήκευση της χώρας
- Στην εξώθηση της χώρας σε πτώχευση εντός του ευρώ (!), -αφού κατά πάσα πιθανότητα η ανταλλαγή των ομολόγων δεν θα είναι εθελοντική-, πτώχευση η οποία αν δεν είναι και τυπική, σε κάθε περίπτωση, θα είναι ουσιαστική!
- Στην παράδοση, μετά και την ''πτώχευση'', όλης της εξουσίας στην τρόϊκα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της χώρας, η οποία μετατρέπεται σε κάτι χειρότερο από ''προτεκτοράτο''
-Στη σύναψη μιας νέας ''αποικιακής'' δανειακής σύμβασης 130 δις που θα διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και θα υποθηκεύει το μέλλον και τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας!
- Στη συνυπογραφή ενός νέου δρακόντειου ''ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ'' που θα δίνει τη χαριστική βολή στον τόπο, την οικονομία και την κοινωνία, καθιστώντας βαθύτερη και μακροχρόνια την ύφεση και τη διάλυση ...
- Στην υποθήκευση και εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, δημοσίου και ΝΠΔΔ (δημοσίων επιχειρήσεων, ακινήτων, κινητών αξιών, άυλων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων εκμετάλλευσης κλπ), τα οποία με το άρθρο 7 του πολυνομοσχεδίου μεταβιβάστηκαν, στο σύνολό τους, πραξικοπηματικά και με μια μονοκονδυλιά, προς ξεπούλημα στο γνωστό Ταμείο ''Αξιοποίησης'' Δημόσιας Περιουσίας.
ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
Η ως άνω συμφωνία- διάλυσης της χώρας, στην οποία κατά τις πληροφορίες μας κατέληξαν οι ''τέσσερις'' (Λ. Παπαδήμος, Γ. Παπανδρέου, Α.Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης), θα αποτελέσει, ίσως, τη μεγαλύτερη τραγωδία από την ανεξαρτησία της χώρας, η οποία και θα την εξωθήσει στην εξαθλίωση και τη νεοαποικιοποίηση, αν όχι και στο ιστορικό περιθώριο και σε εθνικές περιπέτειες, με βαρύτατες και ανεπανόρθωτες, ίσως, εθνικές συνέπειες!
Δημοκρατικοί κύκλοι τόνιζαν στην iskra ότι οι ''τέσσερις'' προχωρούν σε ένα κανονικό ''πραξικόπημα'' καταργώντας κάθε ίχνος δημοκρατίας, αφού δεν διαθέτουν καμία λαϊκή εντολή ή λαϊκή νομιμοποίηση για να προχωρήσουν στα παραπάνω μέτρα, ούτε να συνομολογήσουν συνωμοτικά μια μεταξύ τους συγκυβέρνηση με ένα δοτό και εγκάθετο Πρωθυπουργό, αυθεντικό εκπρόσωπο του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. 
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι ο ίδιος ο Λ. Παπαδήμος είναι προϊόν κατάφωρης αντισυνταγματικής εκτροπής αφού ως πρωθυπουργός συγκεντρώνει στα χέρια του όλες τις εξουσίες ερήμην του ελληνικού λαού. 
Τόσο ο Λ. Παπαδήμος όσο και η συγκυβέρνηση εγκαινίασαν ένα νέο τύπο πραξικοπήματος και κεφαλαιοκρατικής δικατορίας στην ευρωζώνη, τα οποία, παρά τον κοινοβουλευτικό τους μανδύα, συνιστούν, από άποψη μέτρων κοινωνικής λεηλασίας και κατεδάφισης, κάτι πολύ πιο σκληρό από σιδερόφρακτα πραξικοπήματα, μιας και γυρίζουν τη χώρα πίσω όχι μόνο δεκαετίες αλλά και αιώνα!
Αυτή την ώρα, μόνο μια μεγάλη λαϊκή προοδευτική ανατροπή μπορεί να σταματήσει το ''βρώμικο'' χέρι των ''τεσσάρων'' της πραξικοπηματικής αστικής κλίκας που παραδίδει, εκποιεί και καταστρέφει τη χώρα.
Αυτή την ώρα μια συμπαράταξη της Αριστεράς είναι αναγκαία για να απαλλάξει τη χώρα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ (ευρώ) κα το ΔΝΤ και να τη θέσει σε μια νέα τροχιά προοδευτικής ανεξαρτησίας και ανασυγκρότησης με σοσιαλιστική προοπτική!

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες:
«ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ» ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η πλήρης στήριξη των τριών αρχηγών στην κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του έργου της, επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της σύσκεψης με τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τη συνάντηση «σημαντική και ουσιαστική» και τόνισε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε «πολύ καλό κλίμα». Σημείωσε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ειδικότερα οι διαβουλεύσεις με τρόικα και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που προέβη σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εμφανίστηκε περισσότερο ικανοποιημένος από ό,τι ήταν πριν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης η σύσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα. «Είχαμε μια καλή κουβέντα, συζητήσαμε αρκετά», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει κοινό μέτωπο στην κυβέρνηση απάντησε καταφατικά προσθέτοντας: «Υπάρχει περίπτωση να μην στηρίζαμε τον Πρωθυπουργό που επιλέξαμε;».
Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν ετέθη θέμα υπογραφών των αρχηγών σε κοινό κείμενο από τον κ. Παπαδήμο. Αναφορικά με τον χρόνο των εκλογών από τη λεωφόρο Συγγρού υποστηρίζουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει από την συμφωνία των αρχηγών.
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου upd 22:30
upd Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 09:30

**Ακολουθεί το πρωϊνό ρεπορτάζ της  iskraσχετικά με το θέμα:
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ PSI ΚΑΙ ''ΝΤΟΥΓΡΟΥ'' ΓΙΑ ΧΡΕOΚΟΠΙΑ!
PSΙ: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΕ - ΔΝΤ, ΝΕΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI+, ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...
Σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου θα έχει έχει σήμερα το απόγευμα, ο δοτός πρωθυπουργός του ευρώ Λ. Παπαδήμος.
Προηγήθηκαν οι χτεσινές κατ' ιδίαν συναντήσεις του με τους ΓΑΠ και Καρατζαφέρη ενώ σήμερα στις 13:00 θα συναντηθεί κατ' ιδίαν και με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά.
Μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λ. Παπαδήμος θα έχει νέα συνάντηση  με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με το PSI+. Η αμέσως προηγούμενη συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα - Βενιζέλου έγινε χτες το απόγευμα. 
Η κοινή σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών με το Λ. Παπαδήμο γίνεται για δύο λόγους.
Πρώτον, θα επιχειρηθεί για μια ακόμη φορά, να βρεθεί φόρμουλα συνύπαρξης και συνοχής των 3 εταίρων εντός της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Όπως είναι γνωστό παρά το γεγονός της πλήρους ταύτισης των τριών κομμάτων ως προς την μνημονιακή πολιτική που θέλουν να ακολουθηθεί, πολλοί υπουργοί και βουλευτές της "κρύβονται" προκειμένου να διασώσουν την επανεκλογή τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε και αν γίνει αυτή.
Δεύτερον, και σημαντικότερον, η διαπραγμάτευση για το PSI+, έχει φτάσει ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία της χώρας εντός του ευρώ. Για αυτό άλλωστε και η σύσκεψη θα γίνει αμέσως πριν το ραντεβού του Λ. Παπαδήμου με τον Τ. Νταλάρα.
Όπως δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, μέχρι "αύριο το μεσημέρι πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί πάρα πολλά πράγματα" μιας και η συγκυβέρνηση Παπαδήμου "καίγεται" να υπάρχει επίσημη κατάληξη μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.
Πλέον είναι λίαν πιθανό το ενδεχόμενο της ενεργοποίησης των ''ρητρών συλλογικής δράσης'' (CACs), δηλαδή η επιβολή των όρων που μπορεί να δεχτεί το70% πχ  των ιδιωτών πιστωτών σε όλους τους υπόλοιπους πιστωτές (υποχρεωτικό κούρεμα). Κάτι το οποίο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως πιστωτικό γεγονός, ενώ και ουσιαστικά αποτελεί "χρεοκοπία" με πρωτοβουλία των θεσμικών πιστωτών (τρόικα) και όχι του δανειζόμενου (Ελλάδα).
Με δηλώσεις του, στην εφημερίδα New York Times, ο Λ. Παπαδήμος είχε δηλώσει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για τη «ρήτρα συλλογικής δράσης» (CACs), που θα καθιστά δεσμευτική την συμμετοχή όλων των ιδιωτών ομολογιούχων στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εφόσον δεν υπάρχει 100% συμμετοχή.
Η ενεργοποίηση των CACs, έχει πέσει στο τραπέζι, λόγω της διαφαινόμενης μικρής συμμετοχής των πιστωτών σε ένα "εθελοντικό" κούρεμα. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.
Πρώτον, λόγω της "σκληρής" στάσης των hedge funds τα οποία είχαν τιγκάρει τους ισολογισμούς τους με CDS's (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας), ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μάλιστα, τα hedge funds σκέφτονται ακόμα και να σύρουν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους New York Times!
Δεύτερον, λόγω των πιέσεων της τρόικας (και όχι της ελληνικής κυβέρνησης!) στους πιστωτές να δεχτούν χαμηλότερο επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα λάβουν, μετά το PSI+, ώστε το χρέος να φτάσει το... 120% του ΑΕΠ το 2020!
Εδώ έχει στηθεί και ένα  βρώμικο παιχνίδι εκβιασμών. Από τη μια μεριά η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (ISDA), λέει πως η ενεργοποίηση των CACs δεν συνιστά απαραίτητα πιστωτικό γεγονός, που θα ενεργοποιήσει τα CDS. Αντιθέτως, η Fitch διαμηνύνυει πως τυχόν ενεργοποίηση των CDS συνιστά πιστωτικό γεγονός, και άρα θα βαθμολογήσει την Ελλάδα σε καθεστώς προσωρινής χρεοκοπίας!
Το μόνο σίγουρο είναι πως η τυπική χρεοκοπία (σσ πιστωτικό γεγονός) εντός του ευρώ είναι, σχεδόν, αναπόφευκτη. Και αν την ύστατη στιγμή αποσοβηθεί τυπικά, θα έχει ουσιαστικά συντελεστεί. Άλλωστε, ακόμα και αν το "κούρεμα" χαρακτηριστεί ως "εθελοντικό" θα έχουμε χρεοκοπία της χώρας επί της ουσίας.
Φυσικά, αυτή η χρεοκοπία, είτε χαρακτηριστεί ως πιστωτικό γεγονός είτε όχι, δεν έχει καμία σχέση με τη χρεοκοπία που μπορεί να προκύψει με πρωτοβουλία του δανειζόμενου.
Μια τέτοια "χρεοκοπία" προτείνει η iskra, που συνίσταται στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους (με στόχο τη διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του συνόλου του), η οποία θα συνοδευτεί με την έξοδο από την ευρωζώνη και την εφαρμογή ενός νέου προοδευτικού προγράμματος αναασυγκρότησης.
Στην περίπτωση του PSI+, το όποιο κούρεμα γίνει, θα εξαιρεί τα δάνεια της τρόικα και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, ενώ θα χαντακώνει τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανοντάς τα στο "κούρεμα"!
Αντιθέτως, η iskra μιλά για τη διαγραφή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του συνόλου του δημοσίου χρέους με εξαίρεση τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους.
Επίσης, η iskra, όπως είπαμε, μιλά για έξοδο από την ευρωζώνη ως αφετηριακό σημείο μιας νέας προοδευτικής πορείας για το λαό και τη χώρα.
Δυστυχώς, τα πράγματα πάνε προς μια χρεοκοπία, μάλλον, τυπική και σε κάθε περίπτωση ουσιαστική, που θα προκύψει με τη βούλα των πιστωτών, ΕΕ και ΔΝΤ και φυσικά με τους εξοντωτικούς όρους τους.
Αυτού του είδους η χρεοκοπία θα συνοδευτεί με την ουσιαστική παράδοση όλης της εξουσίας στην τρόικα και θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο δρακόντειο μνημόνιο, πολύ σκληρότερο από το σημερινό!
Αυτό το νέο μνημόνιο θα είναι ένα πραγματικό σοκ για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους, ενώ τα κυρίαρχα ΜΜΕ θα το παρουσιάσουν ως το απαραίτητο σωτήριο φάρμακο! Αυτό το έκτρωμα πιθανότατα θα περιλαμβάνει:
- Μεγάλη μείωση του εργατικού κόστους, με τσεκούρι στις εργοδοτικές εισφορές (μη - μισθολογικό κόστος), την ουσιαστική κατάργηση του 13 - 14ου μισθού αλλά και το κούρεμα του κατώτατου μισθού
- Μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα είτε ως καταργήσεις οργανικών θέσεων είτε ως... κανονικές πραξικοπηματικές απολύσεις.
- Μισθολογικές μειώσεις στα 15 ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, ένστολοι, ιατροί ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ κλπ) στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου
- Νέες μειώσεις επικουρικών αλλά και κύριων συντάξεων
- Γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΚΟ, ακίνητα κλπ) σε ξένους και έλληνες επενδυτές, έναντι πινακίου φακής και με "τζάμπα" εργατικό δυναμικό

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.