Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συλλογική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Στ.Τζουμάκας «Ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής»


Ομιλία Στέφανου Τζουμάκα στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου by nasosgr  

Την σύγκρουση και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των παραγώγων της προέταξε στην δική του εισήγηση ο Στέφανος Τζουμάκας, εκ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος.

Ο κ. Τζουμάκας πρότεινε την θέσπιση συλλογικής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με την δημιουργία ισχυρού πολιτικού κέντρου και την θεσμοθέτηση δύο αντιπροέδρων.
Ο κ. Τζουμάκας είπε ότι το Μνημόνιο κατασκευάστηκε από τον ΣΕΒ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον τότε υπουργό Οικονομικών, συμβούλους της κυβέρνησης Παπανδρέου και δικηγορικά γραφεία και πρόσθεσε ότι οι Μέρκελ και Σαρκοζί δεν ήθελαν για χρηματοδοτήσουν το ελληνικό χρέος και γι' αυτό έγινε η προσφυγή στο ΔΝΤ.
«Με σοσιαλιστική ή σοσιαλδημοκρατική ηγεσία στην Ευρώπη δεν θα υπήρχε Μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολιτικές ευθύνες, έπρεπε να αρνηθεί τους όρους του Μνημονίου» είπε ο κ. Τζουμάκας ο οποίος επίσης διαφώνησε με την προβολή των αιτιών της κρίσης έτσι όπως εκτέθηκαν. (ΤΑΝΕΑ)

Σχόλιο:
Ο τελευταίος ίσως σοσιαλιστής στο ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, έχασε και την τελευταία του ευκαιρία να απεξαρτηθεί από το μικρόβιο της πολιτικής και της κομματικής αντίληψης των προσώπων που την αποτελούν.
Δυστυχώς, παρά την άριστη πολιτική αριστερή ανάλυση των λόγων του, αφήνει κάποιες σκιές και πάρα πολλά ερωτηματικά.
Είναι κάποιες φορές που αισθάνομαι ότι τον έχω αδικήσει και ενώ προσπαθώ να βρω τρόπο και λόγο να επανορθώσω... τότε αυτός με απογοητεύει και πάλι. [ "ΜΗΝ πειράζετε τον Πρόεδρο";]
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Για να αιτιολογήσω ένα άρθρο μου που το θεωρώ και πάλι επίκαιρο: 
[Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009] Πολιτική αυτο-κριτική, με πολλούς αποδέκτες, του Στέφανου Τζουμάκα 

"...Ο "ιστορικός" Τζουμάκας παραμένει ως μουσειακό είδος. της πάλαι ποτέ σοσιαλιστικής επανάστασης που ΔΕΝ ήρθε ποτέ. Αυτό που τον βαρύνει είναι η συμμετοχή του στα πολιτικά πράγματα με πολλές ηγετικές θέσεις στο κίνημα και με τη γνωστή "ηρωική έξοδο" για διακοπές στο United States. ..."

Επίσης έχω τοποθετηθεί και στο video: Διγλωσσία και έλλειψη ψυχραιμίας

(δείτε μετά το 30' λεπτό)

Αυτά προς το παρόν...  


Νάσος

  Ομιλία Στέφανου Τζουμάκα στην 12η Σύνοδο ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.