Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κ. Πανταζής: "Χρειαζόμαστε αλλαγή ηγεσίας γιατί χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής... Διαφορετικά δεν έχει νόημα η όποια αλλαγή ηγεσίας"


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ METRO ΚΑΙ ΣΤΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ (17.1.2012)


Αρκεί η αλλαγή ηγεσίας για να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία;
Χρειαζόμαστε αλλαγή ηγεσίας γιατί χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η όποια αλλαγή ηγεσίας. Πρέπει να επανασχεδιάσουμε τα πολιτικά μας προτάγματα και τις πολιτικές μας προτεραιότητες, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και να δώσουμε πάλι ελπίδα και πνοή στην Παράταξη και στην Πατρίδα.
Επίσης, σε μια μεταπλειοψηφική δημοκρατία, πρέπει να διευκρινίσουμε και με ποιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα συμπράξουμε σε μια προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας. Εγώ θέλω ένα ΠΑΣΟΚ, πυλώνα μια ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όχι ένα αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ, που θα παριστάνει το συνέταιρο στη «φάρσα» μιας κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας και του Καρατζαφέρη.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει στην ανάδειξη νέας ηγεσίας με εκλογές από την βάση;
Καταρχάς η εκλογή από τη βάση αποτελεί καταστατική μας δέσμευση. Αλλά και σε κάθε περίπτωση, η
πολιτική μου θέση είναι ξεκάθαρη: Προφανώς και Ναι στην ανάδειξη της νέας ηγεσίας από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στη σημερινή συγκυρία.
Αλίμονο αν αποφασίσουμε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ερήμην της βάσης, του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη μας πρέπει να αποφασίσουν, μέσα από μια πολιτική διαδικασία και διάλογο που θα προηγηθεί, και το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές...
Στις Κρίσεις, και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε Κρίση, η Δημοκρατία είναι η μόνη επιλογή και διέξοδος.
Όποιοι την αρνούνται, εμφορούνται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις. Όποιοι μεθοδεύουν λύσεις κλειστών σχημάτων και διευθετήσεις κορυφής, να ξέρουν ότι αυτά δεν αφορούν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Αυτά αφορούν «ραγιάδες», «κοτζαμπάσηδες» και «προύχοντες».
Το σενάριο της δυαρχίας σας βρίσκει σύμφωνο;
Το ερώτημα αυτό είναι ψευδεπίγραφο και δεν μπαίνω στον κόπο να το απαντήσω. Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων και είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι και υποψήφιος Πρωθυπουργός.
Το ερώτημα όμως που πρέπει να απαντήσουμε είναι τί είδους Ηγεσία θέλουμε στο ΠΑΣΟΚ. Αν πρόκειται στο σύνθημα «Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα» να αντικαταστήσουμε απλά και μόνο το μικρό όνομα, τότε έχουμε αποτύχει. Αν πρόκειται να δώσουμε πάλι λευκές επιταγές, τότε έχουμε αποτύχει. Τις λευκές επιταγές τις πλήρωσε, ξέρετε, η Πατρίδα μας και μάλιστα σε πολύ κρίσιμες στιγμές.
Το ΠΑΣΟΚ, εντέλει, χρειάζεται μια νέα συλλογικότητα στην πολιτική διεύθυνση της Παράταξης. Θέλει ένα ενιαίο, συλλογικό, πολιτικό κέντρο, όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι «πρώτος μεταξύ ίσων».
Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται να είναι υποψήφιος σε αυτή την εκλογική διαδικασία;
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο ΠΑΣΟΚ, τόσο ως στέλεχος όσο και ως Πρόεδρος. Είμαι σίγουρος ότι ξέρει καλύτερα από όλους τι πρέπει να κάνει για την Παράταξη και την Πατρίδα. Και είμαι βέβαιος ότι γνώμονας για το τι θα πράξει είναι αυτά και μόνο αυτά.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.