Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αλ.Τσίπρας: Στενόμυαλη και μικροκομματική η λογική από Παπαρήγα και Κουβέλη

 Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μέσω του realfm 97.8 απηύθυνε και πάλι κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς προκειμένου να καθίσουν από κοινού στο τραπέζι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο της συμπόρευσης.

«Θα μπορούσε να κυβερνήσει η Αριστερά. Όποιες δυνάμεις αρνηθούν να στηρίξουν αυτή τη σύμβαση έχουν τη μεγάλη ιστορική ευθύνη όχι μόνο να καταγγέλλουν αλλά και να βρουν την εναλλακτική πρόταση» σημείωσε και φωτογραφίζοντας τον Φώτη Κουβέλη συμπλήρωσε:

«Είναι οξύμωρο, εγκληματικό και αναξιόπιστο να λέμε ότι καταψηφίζουμε και μετά συνεργαζόμαστε με αυτούς που θα το ψηφίσουνε»...

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου αμφισβήτησε τη θέση του κ. Κουβέλη ότι είναι μείζονος σημασίας άποψη των κομμάτων για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας καθώς όπως είπε ακόμη και από το ΚΚΕ δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου της χώρας από το Ευρώ.  ...
«Η πολιτική ευκαιρία για να αυξήσουν κάποιοι τα ποσοστά τους είναι πρόσκαιρη, είναι μία στενόμυαλη λογική όταν ο λαός δοκιμάζεται είναι τουλάχιστον μικροκομματικός ο σχεδιασμός να μάς αφορούν τα ποσοστά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι 3 πολιτικοί αρχηγοί θα συμφωνήσουν και θα υπογράψουν το κείμενο της τρόικας το οποίο, όπως σημείωσε, δεν έχουν λάβει τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση κάνει διαπραγμάτευση εν κρυπτώ, μόνη λύση είναι η λαϊκή νομιμοποίηση, οι εκλογές και έχουμε ακόμη οριακά το χρόνο μέχρι τις 20 Μαρτίου οπότε λήγουν τα ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Πάμε γυμνοί και ξεβράκωτοι στις διαπραγματεύσεις γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι. Τον Ιούνιο θα χρειαστεί και νέα αναδιάρθρωση του χρέους αφού λόγω των υφεσιακών μέτρων θα αυξηθεί τόσο το χρέος όσο και το έλλειμμα».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού εκτίμησε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν εύκολα από τη βουλή αλλά υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή ενδεχομένως να συζητείται ως αντίδωρο στους βουλευτές η παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και άρα ο κοινοβουλευτικός τους βίος».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι μόνο ο λαός με μαζικές, ειρηνικές κινητοποιήσεις στους δρόμους και στις πλατείας μπορεί να ανατρέψει «αυτό το ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα».

Ακούστε τι είπε ο κ.Τσίπρας στον realfm 97.8


Περισσότερα για το άρθρο...
 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.