Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Υπεύθυνοι Βουλευτές ή συνυπεύθυνοι Βουλευτές

Του Κώστα Παππά

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ελλάδα, έφθασε. 
Μέσα στις επόμενες ώρες θα ληφθούν οι καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον όλων των πολιτών αυτής της χώρας. 
Πριν φθάσουμε όμως εκεί καλό είναι να σημειώσουμε κάποια σημεία της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες.
Γιατί λέμε υποτιθέμενης;

 Κατ' αρχήν η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στο οποίο διεξάγεται μια τέτοια εκβιαστική διαπραγμάτευση και ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία κίνηση που να δείχνει στους Γαλλογερμανούς ότι η Ελλάδα μπορεί να δομήσει συνεργασίες και με χώρες και εκτός ΕΕ.
Έτσι θα έκανε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας  πιο ισχυρή και δεν θα την άφηνε να παρουσιάζεται ως απόλυτα εξαρτημένη από οποιαδήποτε απόφαση λάβουν όλοι οι άλλοι γι αυτή εκτός από την ίδια.
Βέβαια η αποδόμηση αυτή της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας ξεκίνησε και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε από τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε τα περισσότερα άσκοπα ταξίδια που μπορεί να κάνει αρχηγός  κράτους στον πλανήτη.
Δεύτερον όσοι προσπαθούν εδώ και μέρες να μας πείσουν ότι θα πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι που δεν τα χάσαμε όλα και ότι ο πολιτικός κόσμος έθεσε κόκκινες γραμμές, προφανώς και μας δουλέυουν κανονικότατα. Σημασία σε μια διαπραγμάτευση έχει κυρίως το τί έχεις αποδεχθεί να διαπαραγματευτείς , με βάση αυτό έρχονται και όλα τα άλλα. 
Η Ελλάδα λοιπόν διαπραγματεύεται τα πάντα ακόμα και πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα εκτός διαπραγμάτευσης, άρα η "διαπραγμάτευση" αυτή ήταν από την αρχή αποτυχημένη και εγκληματική. 
Να φέρουμε ένα παράδειγμα απλό, αν κάποιος ζητήσει από κάποιον άλλο για ένα βράδυ τη γυναίκα του, τότε αν αυτός την αγαπάει πολύ δεν θα μπει καν στην κουβέντα μαζί του και ίσως του σπάσει και το κεφάλι, αν όμως δεν ενδιαφέρεται και πολύ γι αυτή , μπορεί να του πει με την ευχή μου.  ...
Το δεύτερο  φαίνεται να λένε απόψε  οι πολιτικοί αρχηγοί , το θέμα είναι αν θα κρατήσουν την ίδια στάση και οι θεματοφύλακες του Συντάγματος οι Έλληνες Βουλευτές , σε λίγες μέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κληθούν λοιπόν να απαντήσουν αν οι ίδιοι έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο με την πραγματικότητα, και την έννοια της εθνικής κυριαρχίας . 
Όσοι επίσης από αυτούς βγαίνουν ήδη και υποστηρίζουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, ας είναι πιο προσεκτικοί γιατί η κωλοτούμπα είναι κι αυτή ελληνική λέξη.
=========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.