Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πανό κατά της Γερμανίας από... Γερμανούς

 
«Δεν θα μας πούνε οι Μερκέλες και οι Σοϊμπλήδες πότε θα ψηφίσει ο κόσμος στην Ελλάδα» ανέφερε ένα από τα πανό.

Το κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας φαίνεται ότι προσπαθούν κάποιοι να σπάσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας και τελικά προσήχθησαν, κρατούσαν πανό με συνθήματα υπέρ της χώρας μας. 

Οκτώ άτομα και συγκεκριμένα επτά Γερμανούς και έναν Έλληνα προσήγαγε η Αστυνομία έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας. 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, προχώρησαν στις προσαγωγές γιατί μία γυναίκα πέταξε εναντίον της πρεσβείας ένα αυγό. 
Τη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία πραγματοποίησαν ...


Γερμανοί της ομάδας «Σβαμπινγκραντ Μπαλλετ», που ήθελαν να παραδώσουν στους Γερμανους πολιτικούς, ψήφισμα με το οποίο συμπαρίστανται στους Έλληνες και κατηγορούν τη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στο ελληνικό πρόβλημα.
Στο ψήφισμά τους τα μέλη της ομάδας επισημαίνουν ότι η Ελλάδα «θα γίνει προτεκτοράτο των τεχνοκρατών, με τη γερμανική κυβέρνηση ως τοποτηρητή».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πάντως, οι προσαγωγές έγιναν για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν αδικήματα για τα οποία η γερμανική πρεσβεία επιθυμούσε την ποινική δίωξη των συγκεντρωθέντων. Λίγο αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο σημείο παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος χαρακτήρισε ντροπή τις εικόνες των συλλήψεων
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Δεν θα μας πούνε οι Μερκέλες και οι Σοϊμπλήδες πότε θα ψηφίσει ο κόσμος στην Ελλάδα», «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας στο όνομα της Γερμανίας» κ.ά. 
Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι στην Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί κινήματα υπέρ της χώρας μας και γι’ αυτό το μεσημέρι του Σαββάτου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ετοιμάζονται εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.