Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Οι δικηγόροι της Αθήνας σε μία μαζική γενική συνέλευση αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την 29/2/2012.
Με την απόφασή τους αυτή θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μήνυμα – ράπισμα προς την κυβέρνηση που βιάζει τον ελληνικό λαό. Μήνυμα αγώνα και αντίστασης προς τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.
Στην συνέλευση γρήγορα ξεπεράστηκε το στενό συντεχνιακό κλίμα και θεματολογία και γρήγορα κυριάρχησε η πλειοψηφική θέση της πρωτοπορίας στον κοινωνικό αγώνα κατά του ανθρωποκτόνου μνημονίου και των δολοφονικών μέτρων που επιβάλλει στον ελληνικό λαό.
Επισημαίνουμε ότι καταψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που προέβλεπε μικρότερης – συμβολικής διάρκειας αποχή και μάλιστα μόνο σε δίκες που αφορούν το Δημόσιο.
Οι πολλές προτάσεις και πλευρές που πρότειναν μακρύτερης διάρκειας αποχή συγκεράστηκαν τελικά σε αυτή της αποχής μέχρι την 29/2/2012.
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση αγώνα που λήφθηκε θα πρέπει υποχρεωτικά να απόσχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι των νομικών προσώπων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με τις αυστηρές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων σε περίπτωση παραβίασης της αποχής.
Ψηφίστηκε μάλιστα για πρώτη φορά η συγκρότηση επιτροπής αγώνα, η οποία θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο της τήρησης της αποχής και την παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα όσων παραβιάσουν την απόφαση.  
Οι Δικηγόροι της Αθήνας ξεπέρασαν τις αγκυλώσεις του Δ.Σ. του συλλόγου τους και δείχνουν τον δρόμο στην κοινωνία για την μαζική και ουσιαστική αντίδραση στα εγκληματικά και καταστροφικά μέτρα.
Εντυπωσιακά και πρωτοφανή για τον επιστημονικό κλάδο ήταν τα συνθήματα κατά το πέρας της συνέλευσης, που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει σοβαρά και βαθιά στην κοινωνία, αλλά και αποτελεί και μήνυμα αγώνα για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Μακάρι τον χορό που άνοιξαν οι δικηγόροι να τον σύρει όλη η κοινωνία. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.