Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος τελικά θα σώσει τους λαούς από τους «Απελευθερωτές και τους Διασώστες»; [Λιβύη: Χαίρε ω Χαίρε, Ελευθερία, των Ιμπεριαλιστών!]

Ο λαός της Λιβύης δεν ξέρει πιο από τα αγαθά που του πρόσφερε η ελευθερία των ιμπεριαλιστών να απολαύσει πρώτο. Μήπως τα γαλλικά Mirage F 1; 
[ΣΣ: Παλαιό υλικό υπό απόσυρση]
 Σύμφωνα με το ιμπεριαλιστικό σχέδιο πρώτα σας βομβαρδίζουμε-κατεδαφίζουμε και μετά σας εξοπλίζουμε-ανοικοδομούμε, που με ιδιαίτερη επιτυχία εφαρμόστηκε σε Βαλκάνια και Ιράκ, ήρθε η ώρα οι Λίβυοι να γευτούν τα γαλλικά προϊόντα:  
Mirage F 1 θα πουλήσουν οι Γάλλοι στη Λιβύη απ΄ αυτά που μέχρι το 2014 θα αποσυρθούν από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, εξαιτίας της αντικατάστασης τους από τα αεροσκάφη Rafale.
Να θυμίσουμε ότι τα ίδια αεροπλάνα προμήθευε η «πολιτισμένη και δημοκρατική» Γαλλία και στο καθεστώς Καντάφι, όταν τη δεκαετία του 70, 32 Mirage F1 είχαν παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης. 
Καθώς όμως γύρισε ο τροχός και ο Καντάφι μετατράπηκε από λαοπρόβλητος ηγέτης σε τρομοκράτη, λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στην βορειοαφρικανική χώρα το 1988 μετά την βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Lockerbie της Σκωτίας, τα αεροσκάφη αυτά υπέφεραν από ελλείψεις ανταλλακτικών και υποστήριξης γενικότερα.  ...
Όταν το 2005 ο Καντάφι έγινε ξανά αποδεκτός από τη Δύση, προχώρησαν σε άρση του εμπάργκο και οι γαλλικές εταιρείες Thales και Safran υπέγραψαν συμφωνία με την Λιβυκή Αεροπορία ύψους 100 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό 12 αεροσκαφών Mirage F1. 
Από τότε το πρόγραμμα έμεινε σε εκκρεμότητα και σήμερα η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει την επανέναρξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Δεύτερον, οι Λίβυοι θα μπορέσουν ανεμπόδιστοι να χαράξουν το μέλλον τους.
Λάθος, οι κυρώσεις της Δύσης προς τη Λιβύη συνεχίζονται και το καθεστώς κηδεμονίας διαιωνίζεται. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με γραπτή πρότασή του προς το Κογκρέσο τάχθηκε υπέρ μιας ετήσιας παράτασης του νομικού πλαισίου, που επιτρέπει τις κυρώσεις κατά της Λιβύης. Αιτιολογώντας, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι συγγενείς του Μουάμαρ Καντάφι, ή μέλη του 42χρονου καθεστώτος του «δεν πρέπει να βρεθούν σε θέση να βλάψουν αμερικανικά συμφέροντα, να υπεξαιρέσουν αμερικανικά αγαθά, ή να κάνουν άλλες καταχρήσεις». 
«Χαλαρώνουμε πάντως τις κυρώσεις, επειδή έχουν μεσολαβήσει πολυάριθμες θετικές εξελίξεις στη Λιβύη, μεταξύ των οποίων η πτώση του ίδιου του Καντάφι και της κυβέρνησής του» αναφέρεται στην πρόταση αυτή. 
«Με τη νέα κυβέρνηση στη Λιβύη συνεργαζόμαστε στενά, όπως και με τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό να χαλαρώσουμε τις κυρώσεις σε βάρος λιβυκών οργανισμών» προσθέτει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, που έγινε για τα ΜΜΕ.
«Όμως» σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «η κατάσταση στη Λιβύη αποτελεί ασυνήθη και δυσανάλογη απειλή για την αμερικανική κρατική ασφάλεια των ΗΠΑ» σύμφωνα με τη φρασεολογία στην κείμενη σχετική νομοθεσία.
Τρίτον, η ποιότητα της δημοκρατίας που απολαμβάνει ο λαός της Λιβύης. Καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ φυλών, μεταξύ οπαδών του Καντάφι και του νέου καθεστώτος, αλλά και μεταξύ ομάδων που διεκδικούν μερίδιο της εξουσίας και του ελέγχου του στρατού συνεχίζονται, γιορτάστηκε πρόσφατα η επέτειος της εξέγερσης κατά του καθεστώτος Καντάφι. 
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η υπόσχεση του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, ότι θα δώσει σκληρή απάντηση σε οποιονδήποτε απειλήσει την εθνική ασφάλεια στη διάρκεια των εορτασμών της Παρασκευής. 
 Στην Τρίπολη δε είχαν στηθεί σημεία ελέγχου, προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις. Οι Αρχές και πρώην εξεγερμένοι μοίραζαν, επίσης, φυλλάδια, τα οποία προειδοποιούσαν τους πολίτες να μην πραγματοποιήσουν επιθέσεις: 
«Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τον θαμμένο άνδρα (τον Καντάφι), αλλά μπορούμε να σας στείλουμε σε εκείνον»!
Ποιος τελικά θα σώσει τους λαούς από τους «Απελευθερωτές και τους Διασώστες»;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.