Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις με χημικά και ΜΑΤ

Σχετικό: Παρέλαση με θεατές 7000 αστυνομικούς

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κατά την διάκρεια των παρελάσεων όπου προκλήθηκαν εντάσεις και επεισόδια.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ματαιώθηκε η παρέλαση μετά τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω της παρούσας συνθήκης και για την ασφάλεια των μαθητών, η παρέλαση ακυρώνεται.
Επεισόδια δημιουργήθηκαν και στην Πάτρα όπου δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας και πετούσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες, έκαναν ρίψη χημικών, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν προς τους αστυνομικούς μπουκάλια με νερό. ...
Έκρυθμη ήταν η κατάσταση και στα Χανιά καθώς μπροστά από τον κήπο στη Λ. Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν συμπλοκές μεταξύ των Αστυνομικών και των συγκεντρωμένων. Μια γυναίκα λιποθύμησε εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ένταση δημιουργήθηκε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και στον Πειραιά, καθώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και πίσω από τα κάγκελα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των επισήμων.
Εντωμεταξύ πριν ακόμη αρχίσει η παρέλαση στη Βέροια, ήδη είχαν γίνει 32 προσαγωγές από την Αστυνομία, για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς ομάδα πολιτών προσπάθησε να πλησιάσει την εξέδρα των επισήμων.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.