Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Απαγωγή από την Μοσάντ στην Ηγουμενίτσα!


Το μυστήριο της εξαφάνισης το 1995 στην Ηγουμενίτσα του Μπρούνο Μεγκρέ, συνεργάτη του τρομοκράτη Κάρλος, φωτίζει αναφορά του 2011 Ισραηλινού πράκτορα, προς την CIA που αναδημοσιεύουν σήμερα ,η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" απο τα Wikileaks.
 Ο Μεγκρέ που ζούσε τότε στην χ Πέρδικα Θεσπρωτίας,θεωρείτο σύνδεσμος του Κάρλος με την 17η Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, αλλά πιθανότατα ήταν και πράκτορας την Μοσαντ και της CIA.
Στις 11 Νοεμβρίου του 1995 επιβιάστηκε στο πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ανγκόνα της Ιταλίας.
 Οι ιταλικές αρχές ωστόσο επειδή ήταν στην κόκκινη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων, του απαγόρευσαν την αποβίβαση και τον έστειλαν πίσω στην Ελλάδα.
 Στην επιστροφή και δεκαπέντε λεπτά πριν το πλοίο φτάσει τστην Ηγουμενίτσα ο Μεγκρέ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς έκτοτε να δώσει σημεία ζωής.
Στο email που έστειλε ο Ισραηλινός πράκτορας ισχυρίζεται ότι ο Μεγκρέ απήχθη απο την Μοσάντ για να μην πέσει στα χέρια των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που τον περιμεναν στην Ηγουμενίτσα και είχαν καταλάβει ότι ήταν διπλός πράκτορας.  ...
Στην συνέχεια μεταφέρθηκε απο τους Ισραηλινούς στην Ουγγαρία και από εκέι με πλαστό διαβατήριο φυγαδευτηκε στην Κούβα όπου και θα ζεί αν βέβαια είναι ζωντανός.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.