Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υπάρχει ελπίδα; H παρέλαση του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη αφιερωμένη στα ιδανικά και τις αξίες της Επικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (video)

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής μαζί με τον Ελληνισμό της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης εκπροσωπώντας το Ιστορικό νησί της Σαλαμίνας μετά από την τιμητική πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης.
Η Ελληνική Ομογένεια των Η.Π.Α. αισθάνθηκε διπλά υπερήφανη αφού γιορτάζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία τίμησαν και γιόρτασαν παράλληλα το Έπος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και την θυσία των ενωμένων Ελλήνων για την ύπαρξη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης εξέφρασε τη θετική διάθεση να συμπράξουν στην ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και του «ιερού κενοταφικού χώρου του τρόπαιου των ηρώων Σαλαμινομάχων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Τέλος το Brooklyn της Νέας Υόρκης έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα από το 1993 να εορτάζετε κάθε χρόνο η Ναυμαχία της Σαλαμίνας στις Η.Π.Α. ως Ημέρα της Δημοκρατίας μετά από τις πρωτοβουλίες του Λαμπρού Λαμπράκου των ΑΗΕΠΑΝΣ και του Χρήστου Μαριδάκη του Συλλόγου Αιαντις από την Σαλαμίνα.
Η απόφαση αυτή της Αμερικανικής βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας που διασώθηκε με τη νίκη των Ελλήνων στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. ...


Ν.Υ. 25/MARCH/2012

VIDEO MAYOR OF SALAMIS (μέσω olympia)

To kalami.net έγραψε σχετικά: ''Mικρή'' η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη
(δυστυχώς, παρελαύνοντες και θεατές δεν ξεπέρασαν τις 10.000 συνολικά)
Με μικρή συμμετοχή κόσμου οι παρελάσεις και στις άλλες παροικίες μας ΗΠΑ γιά την εθνική επέτειο, στις 25 Μαρτίου: Τάρπον Σπρινγκς (Φλόριδα), Σικάγο, Ντητρόϊτ, Βαλτιμόρη.
Στην παρέλαση της Νέας Υόρκης, συμμετείχαν ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο δημοκρατικός γερουσιαστής, από το Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ήταν και τελετάρχης, ο δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ, η δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι κ.ά. Στην παρέλαση ήταν τιμώμενος ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, στον οποίο επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή... Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά... Την Βουλή των διεφθαρμένων-μιζαδόρων στην Αθήνα, γνωστή και ως το ''μπουρδέλο'', εκπροσώπησαν δύο ολίγιστοι μνημονιακοί πολιτικάντηδες: Ο Η. Καρανίκας του ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Παναγιωτόπουλος της ΝΔ... Παρέλασαν, επίσης, φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που βρίσκονταν για εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμερική. Κύριο σύνθημα της παρέλασης ήταν "Αλληλεγγύη στην Ελλάδα". Εντυπωσιακή η παρουσία παιδιών με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Με την έγκριση της Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, που διοργανώνει την παρέλαση
Τ
ο Κίνημα ''Greek Solidarity Network'', γνωστό από την κατάληψη-διαδηλώσεις στην Wall Street, συμμετείχε στην παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο
, στην 5η Λεωφόρο Κυριακή 25 Μαρτίου,
ως συμπαράσταση στον λαό της Ελλάδας και διαμαρτυρόμενο γιά τα δεινά που υφίσταται ο λαός από τους δανειστές της χώρας, εξαιτίας των μνημονίων. Μαζί του και το Κίνημα ''Οccupy Astoria LIC''. Η συμμετοχή στην παρέλαση της Ομογένειας έγινε με κύριο σύνθημα ''Solidarity with the people of Greece. We are all Greeks. We are all the 99%''... Το κάλεσμα γιά συμμετοχή στην παρέλαση
 


Μήπως θα δούμε σε επόμενες παρελάσεις εισαγόμενους παρελαύνοντες;
 Το καθεστώς παπαδήμιου με  μπένι σαμαρά .... μάλλον δεν θα το επιτρέψει... ή θα το επιτρέψει;









==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.