Στα δύο τελευταία άρθρα μας είπαμε μερικά πράγματα με το όνομα τους.
· Η είσοδος της χώρας στην ζώνη του ευρώ είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί επί της ουσίας η παραγωγική βάση της Ελληνικής Οικονομίας. Η παραγωγική δομή της Ελληνικής Οικονομίας που δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο απείχε πολύ από το να χαρακτηρισθεί παγκόσμιο πρότυπο, αλλά είχε επιτύχει πολλά πράγματα. Μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, γιατί εναρμονίστηκε με τις επιλογές της ΕΕ, ήτοι με την οικονομία που στηρίζονταν στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αποτέλεσμα όταν η χρηματοπιστωτική φούσκα έσκασε τότε η Ελληνική Οικονομία κατέρρευσε.
· Ο Αντώνης Σαμαράς απόβλητος από την πολιτική ζωή την εποχή που η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ, δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί συμμέτοχος και συνεργός στην καταστροφική επιλογή της διάλυσης της τότε παραγωγικής δομής της εθνικής οικονομίας.
· Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε αντιδράσει τότε και είχε προβλέψει ότι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για τον Ελληνικό λαό. Και δυστυχώς δικαιώθηκε.
· Όσοι μιλάνε σήμερα για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας ήταν πρωτεργάτες στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, που όπως έχουμε πει είχε σαν αποτέλεσμα την διάλυση της τότε παραγωγικής βάσης της εθνικής οικονομίας. Σήμερα λοιπόν αυτοί οι πρωτεργάτες λένε ψέματα όταν μιλάνε για νέο παραγωγικό μοντέλο ή εθνικό αφήγημα, διότι γνωρίζουν ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο το καθορίζει το Μνημόνιο. Είναι το μοντέλο μίας κινέζικης επαρχίας. Η μοναδική επιλογή που έχουν οι Έλληνες μνημονιακοί είναι αν η κινέζικη επαρχία θα ανήκει γεωγραφικά στην Βόρεια ή Νότια Κίνα.
Οι αλήθειες όμως δεν σταματούν στις παραπάνω διαπιστώσεις. Η επιλογή του Μνημονίου διαπέρασε όλους σχεδόν (πλην του ΚΚΕ) τους πολιτικούς χώρους εγκάρσια. Και στην άκρα δεξιά και στο σοσιαλδημοκρατικό κέντρο αλλά και στην...
κομμουνιστική αριστερά διαμορφώνονται πολιτικοί συσχετισμοί και κόμματα που έχουν ως κεντρική πολιτική θέση την αποδοχή ή απόρριψη του Μνημονίου.
Είτε είναι πολιτικά αποδεκτό είτε όχι, το διακύβευμα των εκλογών δεν θα είναι η περισσότερο ή λιγότερο συνεπής μνημονιακή πορεία της χώρας, αλλά η ασφαλέστερη πορεία αποδέσμευσης από το μνημόνιο.
Αυτό είναι το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι και εκεί πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα ακόμα και η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους και να υφαρπάξουν την ψήφο.
Θα είναι λοιπόν μέγιστο πολιτικό λάθος να αυτό-βραχυκυκλωθούν οι ηγεσίες των αντιμνημονιακών κομμάτων σε μία αντιπαράθεση για τον αν το Μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο κακό, για το αν όσοι υπηρέτησαν το μνημόνιο από κυβερνητικές θέσεις το έκαναν γιατί εξαναγκάστηκαν κ.λπ. Πρέπει να φέρουν τον αντίπαλο στο γήπεδο της αντιμνημονιακής συμμαχίας.
Το ερώτημα είναι ένα και μόνο ένα «Κύριοι τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;»
Σε λίγες ημέρες έρχεται το Θείο Πάσχα. Οι άνθρωποι υποκλίνονται στο μεγαλείο του Θείου δράματος και μετανοούν. Οι ψυχές βρίσκουν απάντηση σε πολλά μεγάλα και θεμελιώδη για την πορεία του ανθρώπου ερωτήματα. Η στήλη εύχεται σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Θα επανέλθουμε την Τετάρτη 18 Απριλίου επαναλαμβάνοντας από εκεί και πέρα κάθε ημέρα μέχρι τις εκλογές το ερώτημα:
«Κύριοι τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;».
«Κύριοι τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.