Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τι ξέρει αυτός ο ηλίθιος Σ. Μπερλουσκόνι, μπροστά στον πρόεδρο της Επιτροπής Στίγκλιτς; Βλάκα Σύλβιο!

Γράφει ο Δευκαλίων

Κλείνοντας το αφιέρωμα που κάναμε στα δύο προηγούμενα άρθρα μας για τους χειρισμούς του Προέδρου Franklin Delano Roosevelt κατά την περίοδο που ανέλαβε την περίοδο την διακυβέρνηση των ΗΠΑ αμέσως μετά το μεγάλο κραχ του 1929 θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το συμπέρασμα που προκύπτει από την μελέτη και αυτής της ιστορικής περιόδου είναι και πάλι ένα και το εξής: Στην Πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι υπάρχουν φιλολαϊκές και αντιλαϊκές λύσεις.
Φιλολαϊκές λύσεις και πολιτικές που εξυπηρετούν τον Λαό και την χώρα, λύσεις όπως αυτές που διάλεξε ο Πρόεδρος Franklin Delano Roosevelt.
Αντιλαϊκές λύσεις που εξυπηρετούν την διεθνή αληταρία του μεταπρατικού κεφαλαίου, λύσεις όπως αυτές που διάλεξε από το Καστελόριζο όπου πήγε για να φάει ψητό ψάρι λαδολέμονο και για να μας πει ότι θα υπαχθούμε στην οικονομική επιτήρηση του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μια και μιλάμε για τον Γιώργο Παπανδρέου και για να μην ξεχνιόμαστε… Τον καμαρώσαμε στις κυριακάτικες εφημερίδες να ποζάρει χαμογελαστός και ευθυτενής έτοιμος να βουτήξει σε κάποια πισίνα. Έτσι χαμογελαστά και ευθυτενή ποζάρουν τα παιδάκια που τρώνε από τα συσσίτια των σχολείων, οι άνεργοι όταν επιστρέφουν αργά το απόγευμα στο σπίτι χωρίς για ακόμα μία ημέρα να έχουν κάνει ένα μεροκάματο, οι γέροντες που τρέφονται από τα σκουπίδια και τα συσσίτια της εκκλησίας.
Πρέπει να είναι κάποιος μέγα κτήνος για να ποζάρει άνετος και χαμογελαστός μπροστά στο φωτογραφικό φακό όταν δίπλα του μαίνεται η ανθρώπινη δυστυχία. Φαντασθείτε πόσο μέγα-μέγα κτήνος πρέπει να είναι κανείς για να...
ποζάρει άνετος και χαμογελαστός με το μαγιό του, όταν δίπλα του μαίνεται η ανθρώπινη δυστυχία και εξαθλίωση τις οποίες σύμφωνα με την γνώμη ενός πολύ μεγάλου τμήματος της κοινωνίας έχει προκαλέσει ο άνετός και χαμογελαστός κύριος της φωτογραφίας.
Αμ το άλλο το πιο κουφό;
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στην Νέα Υόρκη για προεδρεύσει σε συνεδρίαση της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την “Οικονομική Κρίση” η οποία ονομάζεται «Επιτροπή Στίγκλιτς».
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις σε επίπεδο επιπτώσεων και προοπτικών, καθώς και περιφερειακά θέματα και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων τα οποία μετέχουν σε κυβερνητικά η αντιπολιτευτικά σχήματα. Και όλα αυτά θα τα συντονίσει ο μέγας Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου!
Την επόμενη ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρόγραμμα, θα πάει για μιλήσει σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνει το γνωστό Think Tank New America για την Παγκόσμια Κρίση και Οικονομία.
Έλεος Θεέ μου, έλεος! Ο άνθρωπος που κατέστρεψε οικονομικά μία χώρα και ένα λαό. Ο άνθρωπος που άφησε το κόμμα του υπερχρεωμένο και διαλυμένο οικονομικά, θα μιλήσει σε σοβαρούς ανθρώπους για την οικονομία… Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας!
Είπαμε ότι κάποιοι θα αναλάβουν να φιλοτεχνήσουν εκ νέου την δημόσια εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου. Πρέπει και αυτοί κάτι να κάνουν για τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτός ολόκληρη χώρα τους παρέδωσε στο πιάτο. Αλλά μέχρι εκεί! Αφήστε να περάσει λίγος χρόνος αγαπητοί μου, αφήστε να ξεχασθεί η καταστροφή που προκάλεσε μαζί με τους κηπουρούς και αυλικούς και μετά αρχίζετε.
Γιατί η καταστροφή που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τόσο μεγάλη που καμία δημόσια εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι δυνατόν να έχει σήμερα φιλολαϊκά χαρακτηριστικά.
Στα παραπάνω έχουμε και τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι να δηλώνει: «Την θεραπεία της ΕΕ την ξέρουμε, κατέστρεψε την Ελλάδα»!
Τι ξέρει αυτός ο ηλίθιος Σ. Μπερλουσκόνι, μπροστά στον πρόεδρο της Επιτροπής Στίγκλιτς; Βλάκα Σύλβιο!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.