Σάββατο 14 Απριλίου 2012

«Όλοι μέσα, νέοι - παλιοί, μπας και σωθούμε»


Με σημαντική θεσμική αναγγελία για σύγκληση συντακτικού συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 συνόδευσε τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα ψηφοδέλτια, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, είναι ανανεωμένα κατά 60% και ο ίδιος θα παραμείνει υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου και αναμένεται να κρατήσει και την έδρα, ενώ η δεύτερη υποψηφιότητά του θα είναι στο Ηράκλειο, με προφανή στόχο να αντιστρέψει το πολύ αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ κλίμα στην Κρήτη, που κάποτε ήταν πράσινο κάστρο…
Όπως ήδη έγραψε το «Π» πριν από τρία τεύχη, ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στην πολιτική γενέτειρά του την Αχαΐα. Η συμφωνία έκλεισε με μυστική συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, παρότι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός το είχε αποφασίσει εδώ και καιρό. Η διευθέτηση αυτή βόλεψε και τον νέο πρόεδρο του κόμματος, αφού ισχυροποιείται «πασοκικά» το ψηφοδέλτιο στην Αχαΐα, ενώ αδειάζουν θέσεις για εκλογή βουλευτών στις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής, τις οποίες θα δέσμευε ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εκλέγεται χωρίς σταυρό.
Χωρίς κλυδωνισμούς και με την παρουσία στα ψηφοδέλτια του Γιάννη Ραγκούση στη Β’ Αθήνας και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Περιφέρεια Αττικής, παρά τις επιφυλάξεις Βενιζέλου ανακοινώθηκε χτες το 80% των ψηφοδελτίων, αφού ο νόμος προβλέπει ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων ώς τις 20 Απριλίου, οπότε και θα γίνει η ανακήρυξή τους από τα πρωτοδικεία όλης της χώρας.
 Στη Β’ Αθήνας από την Αρκαδία θα εκτεθεί ως υποψήφιος και ο Δημήτρης Ρέππας, που δεν φαινόταν να έχει εκλογική τύχη στην Αρκαδία, ενώ αυτό λειτουργεί και υπέρ του Οδυσσέα ...
Κωνσταντινόπουλου, εκλεκτού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν τελικά κερδίσει έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία ξεπερνώντας το 25% των ψήφων. Στη Β’ Αθήνας από τη Μαγνησία θα είναι υποψήφια και η Ροδούλα Ζήση καθώς και η Άννα Βερούλη.
Από τον χώρο της δημοσιογραφίας υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής θα είναι ο δημοσιογράφος του Mega Aντώνης Λιάρος, αντάμα με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τον οποίο παραμερίστηκαν οι δισταγμοί για την πολιτική σηματοδότησή του και στο όνομα της συ-στράτευσης εντάχθηκε τελικά στο ψηφοδέλτιο.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν πολλούς υποψηφίους κάτω των 40 ετών και μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει στο κόμμα επιτροπή αξιολόγησης όλων των νέων στελεχών, ώστε να υπάρξει φάκελος ποιότητας για όλους στην πορεία μέσα στο κόμμα. Δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις και κυρίως δεν αποσαφήνισε πώς μπορεί να αξιολογηθεί η πολιτική δράση του καθενός με αντικειμενικά κριτήρια.
«Υπό τις νέες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ και μπορεί και θέλει να διατηρήσει τα πολυσυλλεκτικά του χαρακτηριστικά», σημείωσε ο Βενιζέλος και τόνισε: «Τα ψηφοδέλτιά μας αποτυπώνουν τις αρχές της ενότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας και είναι ψηφοδέλτια μάχης. Στόχος μου είναι να κινητοποιήσω όλες τις δυνάμεις της παράταξης. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι στρατεύονται».
Μάλιστα, ο Βενιζέλος ανέφερε σχετικά με τους νέους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ότι θα κατατεθεί, θα ελεγχθεί διεξοδικά και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το πόθεν έσχες τους. Κάνοντας και έμμεσο σχόλιο για τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, τόνισε με νόημα ότι «κάποιοι πλούτισαν παράνομα από την πολιτική και φταίμε εμείς για αυτό. Φταίει το πολιτικό σύστημα. Δεν είπαμε ολόκληρη την αλήθεια στον λαό» και δήλωσε ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ προοιμίου παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, ενώ αναφέρθηκε σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καλύτερη δυνατή διερεύνηση περιπτώσεων διαφθοράς από τους πολιτικούς.
Κλείνοντας να πούμε ότι προσπαθώντας να ελαφρύνει το ανάθεμα της πρόσφατης ρύθμισης για τα οικονομικά των κομμάτων, ο Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι το κόμμα έχει πολλά χρέη και ανακοίνωσε ότι θα καλέσει διεθνή λογιστικό οίκο να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο για τα οικονομικά δεδομένα του και να καταθέσει και προτάσεις για την ανάκαμψή του. Κάνοντας δε τα ξινά γλυκά κατέληξε: «Αν δεν υπήρχε η κρατική χρηματοδότηση, σε αυτή τη φάση της κρίσης, θα αναγκαζόμασταν να υποχωρήσουμε έναντι των ακραίων πολιτικών δυνάμεων ή να καταφύγουμε σε αδιαφανείς οικονομικούς πόρους». (Ποντίκι)



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.