Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή και το "Λατρεμένο Μνημόνιο" [άραγε το έχει διαβάσει ή θα μας πει μετά τις εκλογές "αμάρτησα" για τον αρχηγό μου;)



Μία εξομολόγηση χωρίς μετάνοια είναι πολιτική χωρίς ήθος
ΔΕΝ θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα προεκλογικά λόγια των νυν κυβερνητικών βουλευτών. Το σενάριο γνωστό και χιλιοπαιγμένο:
"Κερδίζουμε τις εκλογές και μετά βλέποντας και κάνοντας..."
Αυτό που ίσως της διαφεύγει της κυρίας Ελπίδας είναι ότι δεν μας αφήνει περιθώρια για καμιά ελπίδα.

Θα περίμενε κανείς μία ειλικρινή αυτοκριτική μετά από μία παραίτηση.
Το "κάναμε λάθη",  "τα αναγνωρίζουμε" και τόσα άλλα υποκριτικά δεν χωράνε ούτε και στο χειρότερο σενάριο "σαπουνόπερας" ακόμη και σε αυτών που εισάγονται από γειτονική χώρα.

"Έκανα λάθος" σημαίνει μία απλή διαπίστωση με την διαφορά όμως ότι ...
άλλα τα προσωπικά και άλλα αυτά που αφορούν όλη την κοινωνία. Στην πολιτική όμως της κας Τσουρή και του νεοφιλελεύθερου Πασοκ δεν έγιναν ακριβώς λάθη, αλλά μία Μεγάλη Απάτη στα όρια της προδοσίας της χώρας μας χωρίς άλλο προηγούμενο. (Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικά έχουν αναλυθεί κατά κόρον)


Κυρία Τσουρή γιατί να σας πιστέψει ξανά ο Χιώτης ψηφοφόρος;
Ποια εχέγγυα έχετε να μας αντιτάξετε ούτως ώστε να αναστρέψετε αυτή την δήθεν λαθολογία σας  την στιγμή μάλιστα που τα ίδια λέγατε και προεκλογικά το 2009 και μας οδηγήσατε στη συνέχεια σε εθνική ταπείνωση με την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας;

ΔΕΝ περιμένω απαντήσεις... εξάλλου δεν τις χρειάζομαι.
Η πολιτική Πασοκ - ΝΔ των προηγούμενων χρόνων έχει κριθεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού, απλά περιμένουμε να καταγραφεί και στις κάλπες την μεθεπόμενη Κυριακή.
Αυτά προς το παρόν... α!!! και κατι άλλο:
Λέτε στην συνέντευξή σας:
«Δέχθηκα απειλές» και «Σκέφτηκα να αποσυρθώ αλλά…» κλπ
 Θεωρείτε ότι υπάρχουν ακόμη αφελείς Χιώτες που θα σας πιστέψουν;
 Εάν πράγματι υπάρχει κάτι τέτοιο... τότε τα στοιχεία στον εισαγγελέα αγαπητή Ελπίδα, εκτός και εάν θεωρείτε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα μας δεν σας εμπνέει εμπιστοσύνη ή κάτι άλλο που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν γνωρίζουμε.
 Εάν πράγματι ισχύουν όλα αυτά ακολουθήστε την νόμιμη οδό που καλείται να ακολουθήσει κάθε πολίτης αυτής της χώρας και αφήστε τα επικοινωνιακά στους ειδικούς.

Η προσωπική σας ζωή και της οικογενείας σας πρέπει "Όσο μπορείς" να την διαφυλάξετε ως "κόρη οφθαλμού" ...
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, 
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: 
μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
 μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες. 
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την, 
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την στων σχέσεων 
και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία,
 ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Όπως θα σου έγραφε και ο μεγάλος Αλεξανδρινός μας ποιητής.

 Όσο για τα έργα αυτά που "Θα" τώρα... που ήταν "Θα" το 2009 και θα γίνουν τώρα από ένα εξαθλιωμένο κόμμα που παραπαίει στις επερχόμενες εκλογές ακόμη και σε μονοψήφιο αριθμό... τότε αν θέλετε να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας και τους συμπολίτες σας ξαναδιαβάστε του παραπάνω στίχους.

Νάσος

  ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.