Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Όσο λιγότεροι νεοφιλελεύθεροι εκλεγούν… τόσο καλύτερα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο

Τρίτη σήμερα 24 Απριλίου και όλα τα κόμματα έχουν ξεδιπλώσει όλες σχεδόν τις πτυχές της προεκλογικής του τακτικής. Είναι πλέον σε όλους φανερό ότι το κεντρικό ζήτημα αυτών των εκλογών είναι το Μνημόνιο και οι επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ελάχιστοι τολμούν πλέον να ψελλίσουν δύο καλά λόγια για το μνημόνιο. Ακόμα και οι ΠΑΣΟΚοι... Πάνε εκείνες οι ημέρες που δήλωναν όλο στόμφο και κομπασμό σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ευτυχώς που βρέθηκαν αυτοί στο τιμόνι της χώρας και έφεραν το μνημόνιο, γιατί έτσι θα συνεχίσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.
Τώρα και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστημικά κόμματα κάτι ψελλίζουν για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, ότι έχουν σχέδιο για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο κλπ. Και μέχρι εκεί. Για την περιβόητη τρόικα και για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο εθνικής καταισχύνης κουβέντα!
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο απυρόβλητο. Κανένας συστημικός πολιτικός δεν έχει αναφέρει με συνέπεια και συνέχεια το παραμικρό μέχρι σήμερα, έστω για τις προφανείς πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου.
Όμως την Κυριακή το βράδυ, στις 6 Μαΐου, όταν θα πληροφορούνται τα εκλογικά αποτελέσματα θα καταλάβουν πολύ καλά ότι ο Ελληνικός Λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Οι δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που στάθηκαν από την αρχή με συνέπεια απέναντι στον μνημονιακό κατήφορο, είναι τώρα έτοιμες να δουν τα εκλογικά τους ποσοστά να απογειώνονται. Απλά θυμίζουμε ότι...
στις εκλογές του 2009
·       Το ΚΚΕ είχε πάρει την τρίτη θέση με 7,54% και 517.154 ψήφους
·       Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε πάρει την πέμπτη θέση με 4,60% και 315.627 ψήφους.
Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι θα αναφερθούμε στα νέα κόμματα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και «Δημοκρατική Αριστερά».
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με αρχηγό τον Πάνο Καμένο και σαφή αντιμνημονιακό λόγο που πηγάζει από σαφή εθνοκεντρική ιδεολογική θέση εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης, φαίνεται όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις να κερδίζει το στοίχημα.
Η «Δημοκρατική Αριστερά» ενσωματώνοντας όλα τα ορφανά του Σημιτικού εκσυγχρονισμού αλλά και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, έχοντας μία γενική αντιμνημονιακή θέση, επίσης φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα της εκπροσώπησης στην επόμενη βουλή.
Δεν ασχολούμαστε με την Χρυσή Αυγή και τον ΛΑ.Ο.Σ. Ακροδεξιά κατάλοιπα ενός σκοτεινού παρελθόντος δεν έχουν θέση στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία.
Με το προεκλογικό τοπίο ήδη διαμορφωμένο και διακύβευμα των εκλογών το πόσο χαμηλά θα πέσει ο δικομματισμός, πιστεύουμε ότι η στήλη δεν έχει άλλο τίποτε να προσθέσει για το επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα. 
Για εμάς το πρόβλημα είναι πλέον η ποιοτική σύνθεση της επόμενης βουλής. 
Όσο λιγότεροι νεοφιλελεύθεροι εκλεγούν… τόσο καλύτερα!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.