Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Γ. Παπανδρέου τους έβαλε στην κυβέρνηση!

Γράφει ο Δευκαλίων

Ερώτηση: Κύριοι, τι σκοπεύετε να κάνετε για να ξεφύγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο;

Πρώτος γύρος των Προεδρικών Εκλογών στην Γαλλία την Κυριακή και τα αποτελέσματα μονοπώλησαν την ειδησεογραφία. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο νυν Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φ. Ολάντ. Ο Ν. Σαρκοζί είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας που ηττάται στο πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι φαβορί για την νίκη στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών είναι ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Φ. Ολάντ.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως υπάρχει και ένα πρόβλημα που κανείς δεν φαίνεται να θέλει να θίξει σοβαρά. Η άνοδος της ακροδεξιάς που πήρε το 18% των ψήφων. Ένα ακροδεξιό κόμμα παίρνει στην Γαλλία, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και μητέρα του Παγκόσμιου Ουμανισμού, το 18% των ψήφων.
Γιατί συνέβη αυτό;
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Και στην Γαλλία ο συνδυασμός κρίση χρέους & νέο-φιλελεύθερος δογματισμός οδήγησε τις κυβερνήσεις του Ν. Σαρκοζί σε υιοθέτηση σκληρών προγραμμάτων λιτότητας.
Μερικά από τα αποτελέσματα:
-        100.000 Γάλλοι χωρίς σταθερή κατοικία
-        150.000 Γάλλοι αναγκάζονται να κατοικήσουν σε συγγενικά σπίτια
-        100.000 Γάλλοι κατοικούν μόνιμα σε αντίσκηνα
-        40.000 Γάλλοι κατοικούν μόνιμα σε καλύβες και υπόστεγα.
Αυτή είναι όμως η μία πλευρά του νομίσματος. Η πλευρά της απόλυτης Φτώχειας. Σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του Πλανήτη περίπου 400.000 άνθρωποι δεν έχουν στέγη.
Πάμε τώρα στην άλλη πλευρά του νομίσματος, στην πλευρά του...
πλούτου:
-        Το χρονικό διάστημα 1995-2005 οι μέτοχοι των εταιρειών αύξησαν τα εισοδήματα τους από μερίσματα κατά 52%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο μέσος μισθός του Γάλλου εργαζόμενου αυξήθηκε κατά 7,8%. Το 2006 τα κέρδη από μερίσματα αυξήθηκαν κατά 35% ενώ την ίδια χρονιά ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2,05%.
-        Το 10% των φτωχότερων γάλλων παίρνει το 2,8% του ετήσιου εθνικού πλούτου, ενώ το αντίστοιχο 10% των πλουσιότερων γάλλων παίρνει το 25,1% του ετήσιου εθνικού πλούτου.
Δεν χρειάζεται σχολιασμός από εμάς. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και συνεχώς αυξάνονται.
Σε μία λοιπόν κοινωνία που η άνιση κατανομή του πλούτου είναι κανόνας και η εμπέδωση της φτώχειας συνήθεια, δεν πρέπει να ξενίζει κανένα το γεγονός ότι η ακροδεξιά παίρνει ποσοστά κοντά στο 20%.
Πολύ λογικό αποτέλεσμα. Η ανεργία και η φτώχεια είναι πολύ κακοί πολιτικοί σύμβουλοι για τους εξαθλιωμένους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και τους πένητες αγρότες.
Κάτι παρόμοιο θα συμβεί σε λίγες ημέρες και την πατρίδα μας. Μην βαυκαλιζόμαστε… ο ΛΑ.Ο.Σ και η Χρυσή Αυγή είναι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και στις επόμενες εκλογές θα πάρουν ένα πολύ αξιόλογο εκλογικό ποσοστό. Και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι μόνον η αρχή.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και για όσο χρονικό διάστημα το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα παραμένει ισχυρό και κυρίαρχο να χαράζει και να υλοποιεί αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο η ακροδεξιά θα σηκώνει κεφάλι. Εξ’ άλλου δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε... ο Γιώργος Παπανδρέου τους έβαλε στην κυβέρνηση!




==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.