Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η άνιση Δημοκρατία του χρήματος


Ζούμε σε μια υποτιθέμενη Δημοκρατία, ένα καλοστημένο σύστημα δηλαδή, όπου:
α) τα δύο κόμματα εξουσίας αποφασίζουν το πότε θα γίνουν εκλογές...
β) βρίσκουν την πιο "συμφέρουσα" για αυτούς στιγμή να τις εξαγγείλουν, έτσι ώστε να μην προλάβουν τα μικρά κόμματα να οργανωθούν (βγάζει μάτι το ότι η προκήρυξη έγινε παραμονές του Πάσχα όπου λόγω των πολλών αργιών οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών, υποψηφιοτήτων κλπ γίνονται ακόμη μικρότερες)...
γ) μπορεί να έχεις όραμα, όρεξη και ιδέες για προσφορά στα κοινά, αλλά αν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα α) και β) και σε τρώει το μαύρο σκοτάδι της "ανυπαρξίας".
Τα κόμματα που ευνοούνται από το πολιτικό μας σύστημα (δεν είναι Δημοκρατία, αλλά σύστημα), ιδίως σε αυτές τις εκλογές, είναι μόνο τα κοινοβουλευτικά, ή της Ευρωβουλής, ή αυτά που οι αρχηγοί τους, μη έχοντας τί άλλο να κάνουν για να γεμίσει η ζωή τους, τρώνε τα χρήματα του μπαμπά τους.  
Το απόλυτο αβαντάζ δηλαδή, για να δείξεις ότι εσύ είσαι -και καλά- σοβαρό κόμμα, μιας και μπορείς και κατεβάζεις παντού ψηφοδέλτια και μπορείς να πληρώσεις τηλεοπτικό χρόνο ή έντυπα για να προβληθείς. Άρα, αφού είσαι σοβαρό κόμμα, έχεις και σοβαρές απόψεις...

Το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας (το μόνο κόμμα στην Ελλάδα υπέρ της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (που την εφαρμόζει ήδη και στην λειτουργία του), κινδυνεύει να μην κατεβεί στις εκλογές, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις (σωματικές, ψυχικές, οικονομικές) των μελών του, που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που τραβάμε όλοι μας.
Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αν έκαναν καμπάνια μόλις 9 ημερών για να μαζέψουν χρήματα από τα μέλη τους, ιδίως σε αυτή την οικονομικά δύσκολη συγκυρία, δε θα κατάφερναν να μαζέψουν ούτε τα μισά από όσα χρειάζονται.
Μακάρι να μου περίσσευαν 20.000 ευρώ (γιατί τόσα χρειάζεται για αρχή) για να τα χαρίσω στο Κόμμα των Πειρατών, αλλά δεν τα έχω. Κανείς μας δεν τα έχει. Και όσοι δώσαμε, τα δώσαμε κόβοντας κάποια άλλη βασική ανάγκη μας.
Δυστυχώς, όποιος τα "φυσάει", προτιμά να τα δωρίσει στα άλλα γνωστά κόμματα, για να του επιστραφούν με τόκο μέσω ευνοϊκής μεταχείρισης (συγκροτήματα, τραπεζίτες, ΜΜΕ, επιχειρηματίες κλπ).
Οπότε, για ποια Δημοκρατία μιλάμε όταν αυτοί που μας καλούν να τους ψηφίσουμε, ευνοούνται αποκλειστικά και μόνο από το χρήμα, την ώρα που σε όλα τα άλλα επίπεδα τα έχουν κάνει σκατά;
Αυτή είναι η Δημοκρατία μας, φίλοι αναγνώστες.
Δυστυχώς, δεν ψηφίζουμε τις ιδέες, αλλά το χρήμα. 
Το ήδη υπάρχον χρήμα, που αβγατίζει...

ΥΓ. Αν τελικά το Κόμμα των Πειρατών κατέβει σε αυτές τις εκλογές, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο θαύμα της μεταπολίτευσης. Και θα οφείλεται καθαρά στους απλούς πολίτες που το απαρτίζουν και σε κανέναν άλλο. Κρατήστε το αυτό.


από
Την ώρα που σου ζητούν "υπεύθυνη" ψήφο, όχι μόνο σου λένε στα μούτρα σου ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα στα δάνεια των νοικοκυριών για να μην την πληρώσουν οι τράπεζες (αλλά εσύ), έχουν το θράσος να σου ζητούν να τους πληρώσεις και το κούρεμα των δανείων των κομμάτων τους...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.