Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αρνείται τις αποζημιώσεις στους ομολογιούχους το ελληνικό δημόσιο

Η «καυτή πατάτα» των αποζημιώσεων των μικροομολογιούχων
 μετατίθεται προς επίλυση για την επόμενη κυβέρνηση

Για μετά τις εκλογές μετατίθενται οι εξελίξεις αναφορικά και με το θέμα των αποζημιώσεων που διεκδικούν οι μικρο-ομολογιούχοι, οι οποίοι επλήγησαν από το «κούρεμα» του 75%. Η συνάντηση τους με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρο Χριστοδούλου δεν κατέστη δυνατό να αποφέρει πρακτικά αποτελέσματα, όπως και αναμενόταν άλλωστε.
Για πολλούς λόγους, ο σημαντικότερος από τους οποίους έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε αποζημίωση σε τρίτους, ιδιώτες και μη, από αυτή τη διαδικασία. Ο φόβος ότι μια τέτοια κίνηση στην Ελλάδα θα μπορούσε να δημιουργήσει δεδικασμένο σε όλη την Ευρωζώνη λειτουργεί αποτρεπτικά και απαγορευτικά σε τέτοιου είδους κινήσεις.
Οπότε, εκ των πραγμάτων, ο ΟΔΔΗΧ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι πληροφορίες αναφέρουν στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου ήταν ένας συμψηφισμός χρεών προς το δημόσιο με τις απώλειες που δημιούργησε το «κούρεμα». Αλλά κι αυτή η λύση φαίνεται να συναντά την αντίσταση της Κομισιόν και όχι μόνο. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι κι αυτή η «καυτή πατάτα» μετατίθεται προς επίλυση για την επόμενη κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών της οποίας θα βρει ένα «βουνό» από κρίσιμες εκκρεμότητες τη μέρα που θα πάει να αναλάβει τα καθήκοντα του... (voria)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.