Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Χωρίς τέλος οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για τις εκλογές...


Καθημερινές έχουν γίνει πλέον οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Το Ταμείο διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει υπογράψει με τους δανειστές της.
Έτσι μετά την παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για τις εκλογές σειρά είχε χθες ο επικεφαλής του Ταμείου στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν που χαρακτήρισε τις κάλπες «δοκιμασία» για την στήριξη του προγράμματος.
«Τα δύο βασικά κόμματα συναίνεσαν και στήριξαν το πρόγραμμα. Αυτή είναι μία τεράστια αλλαγή σε σύγκριση με τις θέσεις τους παλαιότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκλογές θα θέσουν σε...
δοκιμασία τη στήριξη του προγράμματος. Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή και γι’ αυτό ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο καμπής όπου θα ενδυναμωθούν και πάλι οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο Πολ Τόμσεν.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα έκρουσε όμως των κώδωνα του κινδύνου και προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν η χώρα μας δεν εμφανίσει καλύτερες επιδόσεις στο μέτωπο της είσπραξης των φορολογικών εσόδων τότε οι νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.
«Δεν μπορώ να δω πως η Ελλάδα θα πετύχει τις δεσμεύσεις της, τους δημοσιονομικούς της στόχους μεσοπρόθεσμα ενώ ταυτοχρόνως θα πρέπει να διατηρήσει ένα επαρκές επίπεδο προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αν δεν το αντιμετωπίσει θα πρέπει να γίνουν περικοπές προνοιακών επιδομάτων μεσοπρόθεσμα οι οποίες είναι απλώς παρά πολύ σκληρές» σημείωσε ο Πολ Τόμσεν.
real
filologos10.wordpress.com
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.