Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έτσι βασανίζαμε του Ερυθροταξιαρχίτες! (Così torturavamo i brigatisti)


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία με αποκαλύψεις για φρικτούς βασανισμούς των μελών της οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες» συγκλονίζει τη χώρα.
Το 1982 το περιοδικό “l'Espresso” κατήγγειλε βασανισμούς σε βάρος των ερυθροταξιαρχιτών που είχαν συλληφθεί για την απαγωγή του αμερικανού στρατηγού Dozier. Τότε όχι μόνον υπήρξε κατηγορηματική διάψευση από το σύνολο του ιταλικού πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης, αλλά συνελήφθη και ο δημοσιογράφος για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»…
Σήμερα ο τότε επικεφαλής της αστυνομίας Savatore Genova επιβεβαιώνει τα πάντα: «Ήμουν μεταξύ των υπευθύνων και είχαμε εν λευκώ εντολές για κτυπήματα, βασανισμούς…».
Ο λόγος του επιθεωρητή της ιταλικής αστυνομίας προκαλεί τριγμούς στο ρόλο των δυνάμεων ασφαλείας: «Ναι, είμαι κι εγώ υπεύθυνος για εκείνους τους βασανισμούς… Δεν έκανα αυτό που όφειλα να κάνω… να συλλάβω τους συναδέλφους μου… να συλλαμβάνει ο ένας τον άλλον…».
Βία σε μια χώρα της πολιτισμένης δυτικής Ευρώπης τις δεκαετίες του ’70 και του ΄80 που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη. Απίστευτοι βασανισμοί που κάνουν ν’ ανατριχιάζουν και τους πιο ψύχραιμους κι όλα αυτά με την κάλυψη του κράτους-δυνάστη. Της επονομαζόμενης «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»…
Μια από τις πολλές ανατριχιαστικές διηγήσεις βασανισμών, η πιο ανώδυνη από τα μεσαιωνικά βασανιστήρια: «Η κοπέλα ήταν δεμένη γυμνή, τις τραβούν τις ρόγες με πένσα, της χώνουν το κλομπ στα γεννητικά της όργανα, η κοπέλα ουρλιάζει… ο σύντροφός της ακούει και ταυτόχρονα ξυλοκοπείται, στο στομάχι στα πόδια…».
Χωρίς σχόλια… αναφερόμενοι στο πως «συμπεριφέρονται» δημόσια οι σημερινοί πραίτορες του εδώ καθεστώτος των δοσίλογων. ΕΔΕ, ΕΔΕ, ΕΔΕ κάθε φορά που δημοσιογράφος ή φωτορεπόρτερ μένει ανάπηρος ή διασώζεται την τελευταία στιγμή σε κάποιο νοσοκομείο…
Οι ανώνυμοι πολίτες απροστάτευτοι, στο έλεος των παρακρατικών με στολή…
Η δικαιοσύνη; Οι δικαστές;
Αναμένουν τα πορίσματα των ΕΔΕ… μια αναμονή που ΠΟΤΕ δεν ολοκληρώθηκε…
Λίγα από το συγκλονιστικό σκάνδαλο της Ιταλίας στο περιοδικό “l'Espresso”, 5 Απρίλη 2012.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.