Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Το ελληνικό ΑΕΠ πριν δύο χρόνια ήταν 235 δις €, μετά από δύο χρόνια θα είναι 180 δις €…

Γράφει ο Δευκαλίων

Σήμερα όλοι συζητάνε για την βάσιμη πλέον εκδοχή διενέργειας νέων επαναληπτικών εκλογών. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου οδηγούσε είτε σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, είτε σε διενέργεια επαναληπτικών εκλογών. Ενδιάμεσες λύσεις με σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συζητούνται ως μεσοπρόθεσμες λύσεις.
Τι θα γίνει ρωτάνε όλοι με αγωνία. Πάλι η στήλη θα απαντήσει με σαφήνεια. Αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές θα φτάσουμε σε αυτές εν μέσω πρωτοφανών εκβιασμών που θα στοχεύουν στον πειθαναγκασμό των Ελλήνων αλλά επί της ουσίας θα ενισχύσουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ήτοι το φιλομνημονιακό σύστημα θα θέτει αληθή και ψευδή διλήμματα και το αντιμνημονιακό μέτωπο θα τα διαψεύδει και θα τα καταγγέλλει. Η στήλη θα στέκεται στην μέση και θα προσπαθεί να βρίσκει και να γράφει την αλήθεια.
Και ποια είναι η αλήθεια; Η μνημονιακή πολιτική διέλυσε την οικονομία. Η Ελληνική Οικονομία έως την έλευση της περιβόητης τρόικα κουτσά-στραβά λειτουργούσε και παρήγαγε ένα ΑΕΠ της τάξεως των 235 δις ευρώ (2009). Σήμερα το ΑΕΠ βρίσκεται περίπου στα 210 δις ευρώ. Και στα επόμενα δύο χρόνια θα πέσει στα 180 δις ευρώ. Από αυτό το σημείο θα γίνει η επανεκκίνηση της μνημονιακής ελληνικής οικονομίας.
Κρατήστε αυτούς τους αριθμούς. Σε δύο χρόνια το ΑΕΠ θα είναι περίπου 180 δις ευρώ. Από εκεί θα ξεκινήσει η επανεκκίνηση της μνημονιακής ελληνικής οικονομίας.
Πόση θα είναι η ανεργία; Πάνω από 25%.
Πόσοι θα είναι οι φτωχοί; Πάνω από 30%.
Ποια είναι σήμερα η συνεπής και εχέφρονα αντιμνημονιακή θέση; Πως θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;
Κατά την γνώμη μας αυτός ο κατήφορος δεν μπορεί τώρα πια να σταματήσει. Αυτό ήταν εφικτό πριν το μνημόνιο καταστρέψει τις όσες και όποιες καπιταλιστικές δομές υπήρχαν και...
λειτουργούσαν στην χώρα.
Ο καπιταλισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία τεράστια δομική κρίση που έχει μεταφερθεί στα χρηματοκιβώτια των κεντρικών τραπεζών. Ουσιαστικά το χρήμα έχει μετατραπεί σε τοξικό προϊόν.
Νομοτελειακά μία μόνο λύση εντός του καπιταλιστικού πλαισίου υπάρχει. Η καταστροφή του πλούτου που θα γίνει είτε ειρηνικά, είτε δυναμικά με βίαιους τρόπους που είναι δυνατόν να φτάσουν μέχρι την παγκόσμια πολεμική σύρραξη. Η μείωση του ΑΕΠ στα 180 δις ευρώ αυτή ακριβώς την ανάγκη εξυπηρετεί. Την καταστροφή του πλούτου.
Η στήλη είχε πάρα πολύ έγκαιρα από τον Σεπτέμβριο του 2010 τοποθετηθεί ενάντια στο μνημόνιο. Συνεχίζει να παραμένει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, αλλά πλέον το κυρίαρχο πρόβλημα για την χώρα και τον Ελληνικό λαό δεν είναι το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι το εργαλείο, το μέσον με το οποίο θα καταστραφεί ελληνικός πλούτος. Και ο ελληνικός πλούτος θα καταστραφεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης. Θυμηθείτε το.. το ελληνικό ΑΕΠ πριν δύο χρόνια ήταν 235 δις €, μετά από δύο χρόνια θα είναι 180 δις €…



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.