Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση! (Μάο Τσε Τουνγκ)

Γράφει ο Δευκαλίων

Με νωπό ακόμα το αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών 2012 και με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Αντώνη Σαμαρά προχωράμε σήμερα στην αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος με βάσει τις προβλέψεις που διατυπώσαμε και τις θέσεις που προτείναμε στους αναγνώστες μας.
Κατ’ αρχήν να δούμε τα λάθη στης στήλης. Προχωρήσαμε στην πρόβλεψη ότι τρίτο κόμμα θα αναδειχθεί το ΚΚΕ. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν. Οι αιτίες πολλές, θα αναλυθούν κατωτέρω σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μετεκλογικά ζητήματα που θα θίξουμε παρακάτω.
Όμως αυτό το λάθος αναδεικνύει και την δύναμη της στήλης. Δεν φοβάται να αναφέρει πάντα δημόσια και ανοικτά την γνώμη της. Τις περισσότερες φορές δικαιώνεται από την ίδια την ζωή, όμως μερικές φορές διαψεύδεται. Έτσι και τώρα. Δεν προβλέψαμε σωστά. Μισά λόγια δεν χωράνε, κάναμε λάθος.
Πάμε τώρα στο εκλογικό αποτέλεσμα. Καταβαράθρωση των εκλογικών ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων. Αθροιστικά τα δύο μεγάλα κόμματα παίρνουν 32,03%. Τεράστια ήττα αν αναλογισθεί κανείς ότι στις εκλογές του 2009 η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν συγκεντρώσει συνολικά 77,39%. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις και προεκλογικές προβλέψεις έπεσαν έξω. Το πολιτικό παραγόμενο αυτού του εκλογικού αποτελέσματος είναι η αδυναμία σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οι λόγοι; Αφενός δεν συγκεντρώνουν και τα δύο κόμματα μαζί 151 βουλευτές, αφετέρου είναι πολιτικά αδόκιμο να σχηματίζουν κυβέρνηση το πρώτο με το τρίτο κόμμα ενάντια στην πολιτική θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Διότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ψήφισε με βάση τον πολιτικό άξονα μνημόνιο-αντιμνημόνιο και η αντιμνημονιακή πλευρά σαφώς υπερίσχυσε ενάντια στη φιλομνημονιακή.
Και εκεί έγκειται η μεγάλη ήττα του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικοοικονομικού συστήματος. Επιθυμώντας το ίδιο να...
παραμείνει στο απυρόβλητο για τα λάθη τις παραλείψεις και τα οικονομικά σκάνδαλα δεκαετιών, απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι οποιαδήποτε συζήτηση για το πώς φτάσαμε στο σημερινό χάλι και το ποιοι είναι υπεύθυνοι. Προσπάθησε να περιορίσει τον προεκλογικό διάλογο σε ζητήματα ανάπτυξης και μελλοντικού παραγωγικού μοντέλου. Μοιραία ηττήθηκε αφού αυτού του είδους ο προεκλογικός “διάλογος” δεν επικεντρώθηκε σ’ αυτό που ενδιέφερε τους ψηφοφόρους: στο μνημόνιο και τις επιπτώσεις του στην ζωή των ελλήνων.
Όμως, πάντα η πολιτική ήττα έχει και πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι οι ουσιαστικοί νικητές των εκλογών. Με λόγο ξεκάθαρα ριζοσπαστικό ο πρώτος και βαθειά εθνοκεντρικό ο δεύτερος, κατάφεραν να αποσπάσουν 16,78% και 10,60% αντιστοίχως. Είναι οι νικητές των εκλογών και είναι σαφώς αντιμνημονιακοί!
Στα ποσοστά αυτά αν προσθέσουμε τα ποσοστά του ΚΚΕ, που για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να ενταχθεί στο κλασικό κοινοβουλευτικό παιχνίδι και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχουμε 37,05% του συμμετέχοντος εκλογικού σώματος κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε μνημονιακή λογική!
Στην προαναφερόμενη αντιμνημονιακή πολιτική συνιστώσα πρέπει φυσικά να προσθέσουμε και το ποσοστό της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Φ. Κουβέλη, το οποίο με απολύτως αντικειμενικούς όρους και συνθήκες δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί μεν σφόδρα αντιμνημονιακό αλλά σίγουρα μέχρι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να ενταχθεί στις φιλομνημονιακές δυνάμεις.
Τελικό συμπέρασμα: Δεν μπορεί να σχηματισθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση.
Αποτέλεσμα: το χρηματιστήριο καταρρέει, τα spread απογειώθηκαν και όλοι κρατάνε την ανάσα τους. Κατά τα φαινόμενα η Ελλάδα μπορεί και να βρίσκετε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.
Δυστυχία σου φτωχέ άνεργε νεολαίε. Θα χάσεις το εξοχικό στην Μύκονο, το σπορ αυτοκίνητο, την γλυκεία και ανέμελη ζωή, τα καλογραμμένα πανεπιστημιακά συγγράμματα, αλλά πάνω απ’ όλα θα χάσεις την ευκαιρία για μία άνετη επαγγελματική αποκατάσταση.
Δυστυχία σου παππού και γιαγιά που θα χάσετε την σύνταξη που δεν σας φτάνει ούτε για 10 ημέρες, δυστυχία σου φτωχέ οικογενειάρχη που ταΐζεις τα παιδιά σου στα σχολικά συσσίτια.
Εμείς όλοι θα δούμε απλά την δυστυχία μας να μεγαλώνει αν η χώρα βαδίσει προς την χρεοκοπία. Το κακό είναι για εσάς που συνεχίζετε να ζείτε καλά γιατί έχετε τόσα που όσα και να σας κόψουν (και αν σας κόψουν) πάλι αυτά που περισσεύουν είναι υπεραρκετά για μία πολύ άνετη ζωή. Εσείς όντως έχετε πρόβλημα. Γι’ αυτό φροντίστε να το λύσετε.
Για εμάς όμως που είμαστε οι πολλοί, ισχύει αυτό που πολύ σωστά είπε ο Μάο Τσε Τουνγκ: «Πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.