Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Φοροφυγάδες δις ευρώ με σύμμαχο το νόμο


Τα έσοδα του κράτους μειώνονται δραματικά. Τα ταμεία είναι άδεια. Και πώς να μην είναι, αφού κανείς, ή σχεδόν κανείς από τους υπόχρεους μεγάλων, κυρίως, ποσών δεν πληρώνει με βάσει το νόμο.
Όποιοι πιάνονται από την τσιμπίδα της εφορίας να χρωστούν ΦΠΑ ή μεγάλα ποσά από φόρους προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται στην καλύτερη περίπτωση μετά από 7 χρόνια.
Καθημερινά, μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά, 200 περίπου εφοριακοί βρίσκονται στα δικαστήρια για να προστατεύσουν τα έσοδα του δημοσίου αλλά οι υποθέσεις φοροδιαφυγής αναβάλλονται συνεχώς.
Σήμερα πχ στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικαζόταν η υπόθεση κατακράτησης ΦΠΑ 600.000 ευρώ από το 2005. Επτά χρόνια η υπόθεση αναβάλλεται, με διάφορα δικονομικά τερτίπια.

Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις αφορούν φοροδιαφυγή ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμούν στα δικαστήρια ακόμη και μία δεκαετία. Οι εφοριακοί έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη την βελτίωση του νόμου αλλά η πολιτεία κωφεύει.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.