Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ξένος Τύπος για την εκλογική επιτυχία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ


Κατάφερε να φέρει την Αριστερά στη δεύτερη θέση του εκλογικού βάθρου και αυτό το κατόρθωμα έβαλε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στη διαδικασία να ασχοληθούν μαζί του. Ο λόγος για τον «φωτογενή», όπως τον αναφέρουν στην πλειονότητά τους τα ξένα μέσα, Αλέξη Τσίπρα.

«Χαρισματικός, και στα 38 του, ο νεότερος σε ηλικία πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, κεφαλαιοποίησε τους φόβους ότι στη "μετά το μνημόνιο" εποχή η Ελλάδα μετατρέπεται σε "προτεκτοράτο"» γράφει ο βρετανικός «Guardian».

Για τον άνθρωπο που «μπόρεσε να λειτουργήσει ως καταλύτης του θυμού των Ελλήνων» κάνει λόγο και η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ενώ η αγγλόφωνη λιβανέζικη «The Daily Star» στον τίτλο του σχετικού της ρεπορτάζ τον χαρακτηρίζει «τολμηρό, νέο ρυθμιστή της Αριστεράς».

«Με το δυναμικό και χαλαρό του look, που ταιριάζει στην ηλικία του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το γαλλικό συντηρητικό περιοδικό «Le Point», «κινείται ιδεολογικά κοντά στο γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke και υποστηρίζει το Μέτωπο της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν στη Γαλλία».

Τέλος, το βρετανικό BBC περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα ως ...
«άνετο, ηπίων τόνων πολιτικό που σνομπάρει τις γραβάτες και προτιμάει να κυκλοφορεί με τη μηχανή του». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο γεγονός ότι ο πολιτικός γεννήθηκε τέσσερις ημέρες μετά την πτώση της στρατιωτικής Χούντας στην Ελλάδα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση σε έναν κόσμο που είδε τη ζωή του να σαρώνεται από το τσουνάμι της λιτότητας, στην άνεργη νεολαία, στους συνταξιούχους. Κερδίζει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ» σχολιάζει Ελληνας τραπεζικός υπάλληλος που δεν κατονομάζεται στο Reuters, το οποίο επίσης συνέθεσε το πορτρέτο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το αμερικανικό περιοδικό «Time» κάνει λόγο για έναν «νεαρό, πολιτικά επιδέξιο μηχανικό, που είναι γνωστός για τις κραυγές του μέσα στο Κοινοβούλιο εναντίον των πολιτικών που τάσσονται υπέρ του μνημονίου».
                                                                                                   Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ espressonews.gr/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.