Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα πρώτα exit polls


Καθαρό προβάδισμα Ολάντ δείχνουν τα πρώτα exit polls. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πρώτα δεδομένα των γαλλικών exit polls, που δημοσιεύτηκαν από βελγικές πηγές- καθώς στην Γαλλία απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους- ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό που φθάνει το 53%.

Το ποσοστό της συμμετοχής μέχρι τις 5.00 το απόγευμα ώρα Γαλλίας στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών προσέγγιζε, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, το 72%, ποσοστό που ωστόσο είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό των εκλογών του 2007.
Σύμφωνα με τα exit polls που επικαλείται η βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει 52,5%-53% και ο Σαρκοζί 47%-47,5%.
Harris Interactive: 53% Ολάντ - 47% Σαρκοζί
Sofres: 53% Ολάντ - 47% Σαρκοζί
Opinion Way : 52,5% Ολάντ - 47,5 % Σαρκοζί
Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα τα πρώτα αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από πηγή που πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ ήδη στην έδρα των Σοσιαλιστών στο Παρίσι, οι οπαδοί του Ολάντ έχουν συγκεντρωθεί και τραγουδούν:
«Κερδίσαμε!».
Προβάδισμα για τον Φρανσουά Ολάντ καταγράφει στις υπερπόντιες κτήσεις, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουιάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο Ολάντ είναι υψηλότερα από αυτά που είχε συγκεντρώσει η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία ηττήθηκε από το Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές του 2007, πρόσθεσε το RTBF.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.