Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η tax free Κριστίν Λαγκάρντ...


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης,

Αναμφισβήτητα πρόκειται τουλάχιστον περί πρόκλησης. Παρά τις υψηλές αποδοχές που λαμβάνει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δεν καταβάλλει καθόλου φόρους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tout sur les Impots από τον Ιούλιο του 2011.

 Σύμφωνα με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961, προβλέπεται ότι όσοι θητεύουν ως Γενικοί Διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν πληρώνουν φόρους. Βάσει των άρθρων 34 και 38 της Συνθήκης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, τα εισοδήματά της από το ΔΝΤ δεν φορολογούνται, καθώς «ο διπλωματικός αξιωματούχος απαλλάσσεται από κάθε φορολογία, προσωπική ή πραγματική, εθνική, τοπική ή κοινοτική», βαρύνεται ωστόσο με κάποιους φόρους για την «ακίνητη περιουσία του, που βρίσκεται στη χώρα όπου είναι διαπιστευμένος» ή για κάποιες «ειδικές υπηρεσίες», τις οποίες θα ζητήσει.
Οι φοροαπαλλαγές προβλέπονται όχι μόνο για το μισθό των διπλωματικών αξιωματούχων αλλά και για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σημειωτέον ότι οι ετήσιες αποδοχές της Κριστίν Λαγκάρντ ανέρχονται σε 380.989 ευρώ, ενώ λαμβάνει και ένα επίδομα, ύψους 66.820 ευρώ (83.760 δολαρίων). ...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.