Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας ή και τα απίθανα…


Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος, 

Οι Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012,  τα πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας  ή και τα απίθανα…
Θεωρητικά  κανένα κόμμα δεν θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση και με επίσης δεδομένο ότι κανένα δεν θα καταφέρει να πιάσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Όμως ο κάθε αρχηγός κόμματος θέλει ο ίδιος να γίνει Πρωθυπουργός ο καθένας θέλει το «Σκήπτρο της Εξουσίας», αποτέλεσμα της Διχόνοιας, που λέει οι ο Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
«Η Διχόνοια που βαστάει /ένα σκήπτρο η δολερή /καθενός χαμογελάει,
"πάρ' το", λέγοντας, "και συ". / Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει
έχει αλήθεια ωραία θωριά· .μην το πιάστε, γιατί ρίχνει
εισέ δάκρυα θλιβερά». /Διονυσίου Σολωμού. Ύμνος εις της Ελευθερίαν.
Η Ελλάδα,  έχει κατακλυστεί από πλήθος καναλιών που κάνουν προπαγάνδα εις βάρος της. Μας λυπούνται πλέον ακόμα και οι λαθρομετανάστες.  Τα χρήματα υπάρχουν και είναι παράνομα  στην Ελβετία (600 δις)  και αλλού. Περιμένουν κάποιοι ανθέλληνες, την καταστροφή της πατρίδας τους, για να την αγοράσουν μισοτιμής!
Σύμφωνα με  τις τελευταίες κρυφές – πληρωμένες - δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τα κόμματα, η ΝΔ...
ενισχύεται σημαντικά, με συσπείρωση των ψηφοφόρων της στη βάση του διλήμματος ευρώ ή δραχμή. Τα ποσοστά αυτά  δεν ενισχύθηκαν σημαντικά και μετά την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, με κοινό παρονομαστή τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή όμως έδειξε την πραγματικότητα. Η Ν.Δ. με δυσκολία θα φτάσει το 23%.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν έχει αυξήσει τα ποσοστά του κυρίως στις ηλικίες 18 - 35, ωστόσο αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη για να βγει πρώτο κόμμα και να πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάει και όλα τα λαμόγια και οι απατεώνες του πρώην διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ και παρότι ανεβαίνει σε ποσοστά, κατεβαίνει σε αξιοπιστία και συνοχή. Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ στα εξόν συνετέθη είναι  θέμα χρόνου.
Η ΔΗΜΑΡ έχει μια σοβαρή παρουσία και πιθανά θα κρατήσει τα ποσοστά της.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κατάφεραν να πείσουν για την ανεξαρτησία τους και αναμένεται να συρρικνωθούν, με πολλούς ψηφοφόρους να επαναπατρίζονται.
Η λεγόμενη Χρυσή Αυγή αναμένεται να διατηρήσει τα ποσοστά της ανεξάρτητα του «Κασιδιάρη»  ή του «Μαλλιάρη». Τα δικαστήρια υποχρεούνται να αφαιρέσουν τον τίτλο «Χρυσή Αυγή», γιατί δεν συνάδει με τίτλο πολιτικού δημοκρατικού κόμματος, αλλά με συμβολισμό. Η λεγόμενη «Χρυσή Αυγή» και οι ακροδεξιοί είναι αποτέλεσμα της πίεσης της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα. Μπορούν να αντιμετωπιστούν, αν τα δικαστήρια τους αφαιρέσει τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» (και μείνει μόνο το «Λαϊκός Σύνδεσμος»)  γιατί δεν συνάδει με τίτλο πολιτικού δημοκρατικού κόμματος, αλλά με συμβολισμό…., ο συμβολισμός δεν μπορεί να είναι τίτλος! Η «Χρυσή Αυγή», έχει διεισδυτικότητα και παραπλανούν τους πολίτες,  αν αλλάξουν τίτλο δεν θα έχουν τόση επιρροή ειδικά σε απλούς πολίτες και στην νεολαία!. Ο τίτλος «Λαϊκός Σύνδεσμος» δεν έχει τόση διεισδυτικότητα!
Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε μόνο του, από την απληστία και ανικανότητα των Υπουργών και στελεχών του. Το για όλα φταίει ο Γιώργος ή ο Βαγγέλης δεν ισχύει Η διαφθορά μπήκε στο ΠΑΣΟΚ ως ιδεολογία που αντικατέστησε το «Πασοκ γεννήθηκε για την δημοκρατία και την πατρίδα» σε « το Πασοκ υπάρχει για την μίζα και την κομματική πορνεία και όσοι μας τα «δίνουν» ή «ξαπλώνουν» προωθούνται και οι άλλοι είναι ιδεολόγοι «γραφικοί».
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 μπορούν να εξελιχτούν σε μια νέα Βαστίλη.
«Το βράδυ της 12ης προς 13 Ιουλίου 1789, οι εξεγερμένοι γάλλοι, άρχισαν την αναζήτηση όπλων. Όντως, στις 14 του μηνός εισέβαλαν στο Hotel des Invalides και κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα τυφεκίων. Μετά από αυτό, πολλοί από τους πολίτες στράφηκαν στη Βαστίλη. Χιλιάδες οπλισμένοι Παριζιάνοι πολίτες όρμησαν στην Βαστίλη. Περίπου επτά χιλιάδες πολίτες όρμησαν στη Βαστίλη και την κατέλαβαν»! Από τότε, η Βαστίλη είναι το σύμβολο της εξέγερσης και εκεί προτίμησε να μιλήσει το βράδυ της νίκης ο κ. Ολάντ! Η νίκη Ολάντ και η νίκη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα ανέτρεψαν τα δεδομένα της ολιγαρχίας και έπεται συνέχεια!
Κυβέρνηση κεντροαριστεράς και προοδευτικών, εδώ και τώρα! Να παραμεριστούν οι προσωπικές διεκδικήσεις, οι εγωισμοί και να υπερισχύσει το μέλλον του τόπου! Κύριε Τσίπρα, όχι σε «δηλώσεις μετανοίας» και όχι σε ακρότητες. Κύριοι  του ΠΑΣΟΚ όχι σε «αντεγκλήσεις». Να δώσουμε τα χέρια της συμφιλίωσης, οι ολιγαρχικοί  και οι φασίστες παραμονεύουν!  Το ΠΑΣΟΚ άξιζε καλύτερης τύχης, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Οι πολίτες τίμησαν τους σωστούς.
Ο κ. Τσίπρας, να γίνει διαλλακτικός γιατί  μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση, αλλά δεν χρειάζονται οι ρητορείες τα «περί μετανοίας»! Κανείς δεν ήθελε τα Μνημόνια. Το ΠΑΣΟΚ εκβιάστηκε να υπογράψει τα Μνημόνια. Αν δεν υπήρχε η νίκη Ολάντ ακόμα θα υπήρχε το πρόβλημα. Η δανειακή σύμβαση μπορεί, κατ΄ ελάχιστον να επιμηκυνθεί κατά ένα χρόνο. Επομένως, δεν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο.  Έκδοση ευρωομολόγου με κοινό επιτόκιο! Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η Ευρώπη αναγκαστικά, αλλάζει πολιτική. Οι Ελληνικές και Γαλλικές εκλογές, ήταν ο σεισμός!
Σενάριο 1ο
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και υποθετικά εξασφαλίσει από 100 ως 140 βουλευτές. Θα ζητήσει συνεργασία με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έχει εμφανιστεί  κάπως θετικός σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος επίσης δεν έχει αποκλείσει συνεργασίες στο πλαίσιο της ανατροπής του Μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να δώσει κάποια προσωρινή ανοχή στον ΣΥΡΙΖΑ , σε πρόγραμμα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του να μη φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και την Ευρώπη.  Όσο  για τα λόγια τα προεκλογικά την επομένη «ποιος τα θυμάται»!
Σενάριο 2ο
Κυβέρνηση συνεργασίας  ορισμένου χρόνου - Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ ή ακόμα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χωρίς τον κ. Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό (λόγω χαμηλού ποσοστού).. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καραμανλής  χειροκροτήθηκε υπέρ του δέοντος στο Σύνταγμα μετά την ομιλία Σαμαρά! Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει θέσει όρο για τη συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας, να μην είναι πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Ευ. Βενιζέλος. Σε μια τέτοια κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θελήσει να μην βάλει κύρια στελέχη του. Ο κ.  Φώτης Κουβέλης ακολουθεί  το συμφέρον της πατρίδας, ενώ ο κ.  Πάνος Καμμένος δεν αποκλείεται να πυρπολήσει την ηρεμία. Βέβαια ρόλο θα παίξει και η πιθανή ίσως είσοδος – έκπληξη κάποιου άλλου κόμματος στην Βουλή.
Σενάριο 3ο
Αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ κινηθεί στα επίπεδα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης ή πάει λίγο καλύτερα, τότε έχουμε το εξής σενάριο. Ένα άθροισμα ποσοστών κοντά στο 40% που να δίνει συνολικά πάνω από 160 βουλευτές. Αν στηρίξει και η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη, ή και ο Καμένος τότε η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ευρύτερη. Βέβαια ρόλο θα παίξει και ο «εξωτερικός παράγοντας» ή ο κ. Παπούλιας.
Σενάριο 4ο
Κανένα κόμμα δεν θέλει συνεργασία και όλοι θέλουν επαναληπτικές εκλογές πχ. 16 Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβρη του 2012. Τότε θα έχουμε μιας Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, που ελπίζουμε να σχηματιστεί τουλάχιστον. Η φιλοδοξίες του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπτρα μπορεί να καταστρέψουν την Ελλάδα. Ίσως και σε αυτό να αποσκοπεί η νέα πολιτική της κ. Μέρκελ «διάλυση της Ελλάδας,  μέσω των συνεχών εκλογών και της ανυπαρξίας Κυβέρνησης»!
Τέλος, είναι στο χέρι της χώρας μας, να αποφασίσει την δημοκρατική σοσιαλιστική ευρωπαϊκή πορεία. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει οποιαδήποτε κεντροαριστερή προοδευτική κυβέρνηση, εδώ και τώρα! Όχι τώρα νέες εκλογές, όχι πειράματα που θα βοηθήσουν την ακροδεξιά!
Σύντροφοι, ας μην σπέρνουμε την διχόνοια, νικήσαμε! Η δεξιά ηττήθηκε! Υπάρχει ελπίδα, είστε εσείς οι πολίτες! Ας δώσουμε τα χέρια της συμφιλίωσης, γιατί οι ολιγαρχικοί και οι ξένες δυνάμεις, παραμονεύουν.
Η Ελλάδα διασύρεται γιατί κάποιοι μεγαλορρήμονος έκλεβαν και την «κοπάνησαν παράνομα με τα κλοπιμαία».  Τώρα η Ελλάδα ψάχνει πάλι «δανεικά».
«Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
άλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή·
δεν είν' εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.

'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.

Διονυσίου Σολωμού. Ύμνος εις της Ελευθερίαν.
Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ
 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.