Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ εμμένει στην εφαρμογή του Μνημονίου

...ενώ αξιωματούχοι και αναλυτές σχολιάζουν τις συνέπειες τυχόν εξόδου της Ελλάδας απ’ την Ευρωζώνη
 Καθημερινά, όλο και πιο έντονες, γίνονται  οι ευρωπαϊκές  συστάσεις και παραινέσεις χωρίς  να λείπουν ακόμη και κάποιες απειλές, όχι μόνο για έξοδο από την ευρωζώνη αλλά και για την παραπομπή  της χώρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών το είπε ξεκάθαρα:
δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι σε αυτή την περίπτωση η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Έστειλε μάλιστα νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου, απορρίπτοντας  μάλιστα, για μια ακόμη φορά την θέσπιση Ευρωομολόγων.

Τρεις μήνες έδωσε περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την διάσωση του Ευρώ ο δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρρος και αναφερόμενος στο ελληνικό μνημόνιο επεσήμανε ότι «ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς» και ότι η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο. «Ως τότε και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών», ...
εξήγησε ο Σόρος.

Θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα τεθεί εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί και ο Όλι Ρέν από τις Βρυξέλλες.

Ενώ το βρετανικό think tank "Open Europe" προχώρησε σε εκτίμηση κόστους της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη  θεωρώντας ότι «από 67 έως 259 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί ως υποστήριξη η Ελλάδα σε περίπτωση που εγκαταλείψει την ευρωζώνη». (VOA)

 

 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.