Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης αμφισβητούν τη γραμμή Βενιζέλου


H πρώτη εσωκομματική σύγκρουση σημειώθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ, με τους κ.κ. Α. Λοβέρδο και Μιχ. Χρυσοχοίδη να αμφβισβητούν ανοικτά τη «γραμμή» του προέδρου του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι οι τεχνοκρατικές λύσεις είναι απαράδεκτες ενώ ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι τα πολιτικά στελέχη δεν μπορούν να μείνουν στα μετόπισθεν. «Δεν είμαστε Ι5», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος σήκωσε το γάντι που του πέταξαν τα δύο κορυφαία στελέχη, λέγοντας «αν πάμε στην κυβέρνηση με στελέχη πρώτης γραμμής τότε λογικά πρέπει να πάω εγω. Θα κάνει καλό αυτή η ταύτιση στο κόμμα;».

Με την άποψη των δύο δεν συντάχθηκε ευθέως κανένας άλλος βουλευτής, οπότε η πρώτη εσωκομματική μάχη έληξε, όπως σχολίαζαν πολλοί βουλευτές υπέρ του κ. Βενιζέλου.

Μια επίσης διαφοροποιημένη άποψη κατέθεσε ο κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος πρότεινα να είναι στην κυβέρνηση κάποιοι από τους πρώην υφυπουργούς οι οποίοι κατά γενική ομολογία έκαναν καλή δουλειά.

Η ΚΟ του ΠαΣοΚ, έπειτα από μακρά συζήτηση, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του ...
κόμματος να χειριστεί προσωπικά την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν από την πλευρά του ΠαΣοΚ υπουργεία της κυβέρνησης.

Το ΠαΣοΚ, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με πολιτικά εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος θα υπάρξει μια «οριακή εξαίρεση» για πρόσωπα από νομούς στους οποίους το ΠαΣοΚ δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Δηλαδή όπως ειπώθηκε θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση αναλογικής ευθύνης.

Την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνεδρίαση δεν έγινε στη Βουλή, αλλά στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, στην ομιλία του προς τους βουλευτές, σημείωσε ότι το κόμμα στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση χωρίς όμως την συμμετοχή πολιτικών στελεχών. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην δική του τοποθέτηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί «απαράδεκτες τις τεχνοκρατικές λύσεις για την κυβέρνηση».

Τελικώς, η ΚΟ στην συνεδρίασή της αποφάσισε ότι το ΠαΣοΚ θα στηρίξει την κυβέρνηση, χωρίς δικούς του εκπροσώπους, αλλά με πρόσωπα τα οποία έχουν πολιτικό περιεχόμενο και επάρκεια, πρόσωπα πολιτικά που προέρχονται από την περιφέρεια.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.