Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πόλεμος πάντων μεν πατήρ!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 10 Ιουνίου 2012 η στήλη στο άρθρο της με τίτλο «Μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη» είχε επιχειρήσει να προβλέψει τα παγκόσμια γεωπολιτικά γεγονότα που θα ήταν δυνατόν να συμβούν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ως πλέον πιθανό γεωπολιτικής διάστασης γεγονός, η στήλη προέβλεπε γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή της Μ. Ανατολής.
Σε αυτήν την προσπάθεια η στήλη χρησιμοποίησε ένα αντίστοιχο κατά την γνώμη της ιστορικό προηγούμενο, την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Στις 24 Ιουνίου 2012 η στήλη στο άρθρο της με τίτλο «Ο Χρυσός πάντα λάμπει» προσπάθησε να εντοπίσει τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, εξ αιτίας της πρότασης της Γερμανίας να δημιουργηθεί fund αποπληρωμής του υπερβάλλοντος ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους στο οποίο θα έχουν κατατεθεί πραγματικές αξίες όπως χρυσός.
Στα πλαίσια αυτά διερευνήθηκαν και οι πιθανές αιτίες που θα συνέβαλαν στην άνοδο της τιμής του χρυσού. Και όπως είναι φυσικό μία από τις πιθανότερες αιτίες ανόδου της τιμής του χρυσού θα είναι μία μείζονος κλίμακας πολεμική σύρραξη.
Διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες τα προβλήματα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, εξ αιτίας της κατάρριψης ενός τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους. Δεν επιζητούμε την επιβεβαίωση αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το παρακάτω γεγονός
Την ίδια στιγμή που ένας ισλαμιστής και αντί-δυτικός πρόεδρος εκλέγεται στην μεγαλύτερη χώρα του αραβικού κόσμου, στην Αίγυπτο, μία άλλη αραβική χώρα η Συρία συνθλίβεται από ένα υποκινούμενο από την Δύση εμφύλιο πόλεμο και τις απειλές της Τουρκίας.
Για εμάς είναι βέβαιο ότι το αυτό το γεωπολιτικό σήριαλ θα...
έχει ακόμα πολλά επεισόδια και θα τελειώσει μόνο όταν η Ρωσία του Πούτιν υποχωρήσει και αφήσει τις δυτικές δυνάμεις να κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μιλάνε όλοι για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Λένε όλοι την ανοησία ότι ο χρόνος εφαρμογής του Μνημονίου θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερος κατά ένα ή δύο έτη και μετά όλα θα πάνε καλά.
Επειδή ακόμα και η ανοησία έχει τα όρια της, η στήλη τείνει να απολέσει την αστική της ευγένεια και υπομονή. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πάντα την πολιτική αγυρτεία που απευθύνεται σε κουτούς και ανόητους.
Ωραία, να δεχθούμε λοιπόν για λόγους οικονομίας κειμένου ότι ο χρόνος εφαρμογής του μνημονίου παρατείνεται για δύο χρόνια. Το βασικό δόγμα του μνημονίου «το χρέος, οι δανειστές, το έλλειμμα, οι έλληνες» δεν απειλείται ούτε κατ’ ελάχιστο.
Απλά οι Έλληνες θα πρέπει για δύο επί πλέον χρόνια να πληρώνουν και άλλους φόρους και να αποδέχονται και άλλα μέτρα για να μηδενίσουν το έλλειμμα. Το εξηγούμε για να καταλάβουν όλοι. Για να μηδενισθεί, όπως προβλέπει το Μνημόνιο Νο. 2, το έλλειμμα έως την Χρονική Στιγμή Α χρειάζονται Χ δις ευρώ.
Για να μηδενισθεί, όπως θα προβλέπει το Μνημόνιο Νο. 3, το έλλειμμα ως την Χρονική Στιγμή Β (όπου Β μεταγενέστερο του Α) χρειάζονται Ψ δις ευρώ.
Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων λοιπόν λέει και συνήθως ξέρει τι λέει, ότι η διαφορά Ψ-Χ στην περίπτωση της Ελλάδας υπολογίζεται σε περίπου 15 δις ευρώ.
Για όποιον δεν το κατάλαβε… εκτός των Χ δις ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο Νο. 2, θα χρειασθούν άλλα 15 δις ευρώ περίπου σε περίπτωση χρονική παράτασης του Μνημονίου Νο. 2. Ήτοι στο Μνημόνιο Νο. 3, που θα υπογραφεί όταν αποφασισθεί μεταξύ άλλων και η χρονική παράταση, θα υπάρχουν μέτρα 15 δις ευρώ περισσότερα.
Άρα αν υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η χώρα με το Μνημόνιο Νο. 2, τώρα με το επερχόμενο Μνημόνιο Νο. 3 και αυτή η ελάχιστη πιθανότητα χάνεται.
Πόλεμος πάντων μεν πατήρ!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.