Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Εισαγγελέας για τα φέσια των κομμάτων - Τζακ ποτ για τον ΣΥΡΙΖΑ


Τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το σκανδαλώδη νόμο που έκοψε και έραψε το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με τα δύο τέως μεγάλα κόμματα να χρωστούν ήδη πάνω από 100 εκ. ευρώ το καθένα, με το ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε γράψει στα Κεφαλονίτικα Νέα, να είναι ήδη πτωχευμένο και να σκέφτεται την αλλαγή ονόματος, οι μεγάλοι κερδισμένοι από την κρατική ενίσχυση φαίνεται να είναι οι ριζοσπάστες αριστεροί.
Το παρακάτω έγγραφο παρουσιάζει τα χρέη των κομμάτων αναλυτικά:


Σύμφωνα με τα παραπάνω αλλά και με τα ποσά των κρατικών ενισχύσεων που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμεναΜεγάλος χαμένος φυσικά η Αγροτική Τράπεζα στην οποία έπεσε ο κλήρος να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της πολιτικής σχιζοφρένειας ή απάτης.
Τα δύο κυβερνητικά κόμματα στην ουσία εκμεταλλεύτηκαν τον νόμο που ψηφίστηκε για να προφυλάξει το πολιτικό σύστημα από ύποπτες συναλλαγές και αφού προεισέπραξαν μέσω της Αγροτικής τεράστια ποσά, βλέπουν τώρα τον αριθμό των ψηφοφόρων και μαζί μ’ αυτούς τις κρατικές ενισχύσεις που εξαρτώνται από τον αριθμό αυτό να μειώνονται δραματικά.
Αποτέλεσμα; Παρόμοιο με αυτό που ισχύει για τις τράπεζες. Αν κερδίσουμε, κερδίσαμε αν χάσουμε, χάσατε.
Τα κόμματα ήδη ξέρουν ότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και ψάχνουν την πόρτα της εξόδου φορτώνοντας τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα. Οι Έλληνες πολίτες φαίνεται πως έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επιχορηγήσεις τύπου Χριστοφοράκου και στα φέσια για τις κρατικές τους τράπεζες.

Το βαρύ πεπόνι για τα στελέχη της Αγροτικής


Το θέμα όμως αυτή τη φορά ίσως να μην κυλήσει τόσο αναίμακτα.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ραβασάκια προς 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας έχει ήδη στείλει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Τα στελέχη αυτά ήταν μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων.
Η έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και αφορά σε αυτές ακριβώς τις απαράδεκτες δανειοδοτήσεις που γίνονταν με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις κατά την περίοδο 2000-2011.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή προεξοφλούσαν μέσω των χρηματοδοτήσεων που έβαζαν ως εγγύηση ακόμη και το αποτέλεσμα των εκλογών! Παίρνανε δάνεια θεωρώντας δεδομένο ότι θα λάβουν 30%-40% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αποτέλεσμα; Η θλιβερή εκλογική κατάντια του ΠΑΣΟΚ φόρεσε ένα μεγαλοπρεπέστατο φέσι στην Αγροτική. Εκτός κι αν τυπώσουν κουπόνια ή βάλουν σπόνσορα. Τσιπίτα ΠΑΣΟΚ, Skoda ΠΑΣΟΚ, Siemens ΠΑΣΟΚ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Όχι ότι η Νέα Δημοκρατία, βέβαια, πάει πίσω. Ειδικά τώρα που είδε την επιχορήγηση να μειώνεται από τα 17 εκ. στα 15,4. Απλώς κι αυτή κρύβεται πίσω από τον πράσινο πρωταγωνιστή. Θα έρθει κι η σειρά της γιατί το ταμείο… είναι μείον.

Τζακ ποτ ο ΣΥΡΙΖΑ


Κερδισμένος, όπως προείπαμε βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα με τριπλό τζακ ποτ. Αριστεροί - αριστεροί αλλά και τα λεφτά είναι πολλά Άρη (και δεν εννοούμε τον Βελουχιώτη).
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό που κέρδισε στις τελευταίες εκλογές κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δύναμή του, να αυξήσει το ποσό της επιχορήγησης από τα 4 στα 14 εκ. και ταυτόχρονα να υπερκαλύψει το διόλου ευκαταφρόνητο δάνειο των 6 εκ. που είχε πάρει από την Εθνική βάζοντας κι αυτός εγγύηση τις κρατικές επιδοτήσεις που στηρίζονται στις ψήφους των κορόιδων. Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε για παράδειγμα 2%; Κουπόνια πάλι ή σπόνσορας.
Όμως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνολική επιχορήγηση των 14 εκ. ευρώ που κέρδισε στην εκλογική ρουλέτα, κρατάει και ρέστα για να στηρίξει την μετεκλογική του πορεία μέχρι αυτή να ξαναγίνει προεκλογική.

Η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά

Κερδισμένα βγαίνουν και τα παραπάνω κόμματα που βάζουν για πρώτη φορά στα ταμεία τους ζεστό κρατικό χρήμα. Γύρω στα 3,5 με 4 εκ. έκαστο.
Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι θα διαθέσει το ποσό αυτό σε κοινωφελείς σκοπούς και μάλιστα στο τέλος του χρόνου είπαν ότι θα καταθέσουν και τα αποδεικτικά. Να τους δούμε.
Το ίδιο έχει δηλώσει και ο Καμμένος αλλά για μέρος του ποσού. Μικρό ή μεγάλο δεν το ξέρουμε ακόμη.
Από τους υπόλοιπους, 1 εκ. περίπου χάνει το ΚΚΕ (3,95 εκ. από 5.2 εκ.) ενώ Τζήμερος και Δράση θα εισπράξουν 750.000 ευρώ αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 1,5% που ορίζει ο νόμος.  

Κουτσοί στραβοί όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα

Άγιος Παντελεήμονας
Μπορεί ο κόσμος να στενάζει από τα χαράτσια και τους φόρους. Μπορεί τα νέα μέσα να δίνουν τη δυνατότητα πάμφθηνης διαφήμισης στα κόμματα. Μπορεί ακόμη και η λέξη διαφήμιση να ακούγεται εξοργιστική για πολιτικούς σχηματισμούς που θα έπρεπε να επιζητούν απλώς την επικοινωνία του προγράμματός τους, όμως τα κόμματα στην Ελλάδα συνεχίζουν να απομυζούν με νόμιμο τρόπο τον κρατικό κουμπαρά και μάλιστα με τρόπο που θα ζήλευαν ακόμα και τα φιλελεύθερα συνεταιράκια μας οι ευρωπαίοι. Στη Γαλλία π.χ. των 40 κομμάτων η κρατική επιχορήγηση για το 2010 ήταν 74 εκ. ευρώ. Στην Ελλάδα της κρίσης η επιχορήγηση για το 2011, για 6 κόμματα ήταν 54 εκ.

Και το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Και φυσικά η επιχορήγηση αυτή, για όσους δεν κατάλαβαν, είναι ετήσια.




==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.