Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η βλακεία είναι αήττητη!


Γράφει ο Δευκαλίων

Όταν στον χθεσινό Δευκαλίωνα αποκαλέσαμε την παρούσα σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης «το κλουβί με τις τρελές», απλά είπαμε την απόλυτη αλήθεια. Διότι μόνο ως τρελοκομείο μπορεί να χαρακτηρισθεί σήμερα η ζώνη του ευρώ.
Σήμερα η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Κύπρος δεν έχουν πρόσβαση στις χρηματαγορές και προσφεύγουν στον μηχανισμό επιτήρησης. Για να δούμε πόσες χώρες μένουν ακόμα έξω από τον μηχανισμό επιτήρησης… Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Εσθονία και Μάλτα.
    Συμπέρασμα: Με την Ιταλία προ των πυλών του μηχανισμού επιτήρησης ουσιαστικά περισσότερα τα 3/8 της οικονομίας του ευρώ έχουν χάσει την πρόσβαση τους στις χρηματαγορές. Προσέξτε το Συμπέρασμα… Περισσότερο από τα 3/8 της οικονομίας του ευρώ δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές!
•    Για ποιο ισχυρό νόμισμα μιλάμε;
Θέλετε ένα πραγματικό παράδειγμα; Ποια πολιτεία των ΗΠΑ δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές; Δυστυχώς για τους ανόητους, τους πολιτικούς καιροσκόπους και εκβιαστές του διλήμματος «ευρώ η δραχμή» όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στις χρηματαγορές.
•    Κύριοι τα πράγματα είναι απλά!
Το ευρώ δεν έχει από πίσω του ούτε ενιαίο σύνταγμα, ούτε κοινή νομοθεσία, ούτε ένοπλες δυνάμεις να το προστατεύουν. Το μόνο που υπάρχει είναι το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας (Έλλειμμα μικρότερο του 3% του ΑΕΠ, Χρέος μικρότερο του 60% του ΑΕΠ). Όμως, σχεδόν καμία χώρα της ζώνης του ευρώ δεν τηρούσε τα κριτήρια του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας. Για όσο χρονικό διάστημα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα έδινε κέρδη, κανένας δεν νοιάζονταν για την μη τήρηση των κριτηρίων του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας. Όταν όμως η παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα έσκασε, όλοι άρχισαν να ψάχνουν τις...
λεπτομέρειες και τα δημοσιονομικά στοιχεία. Και τότε προέκυψε το πρόβλημα. Ισλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρος και έπεται συνέχεια…
•    Το πρόβλημα δεν είναι οι χώρες που εντάσσονται στον μηχανισμό επιτήρησης το πρόβλημα είναι το ίδιο το ευρώ!
Η Γερμανία έκοψε και έραψε το δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας στα μέτρα της. Έκτοτε μιλάει και υπερηφανεύεται ότι διατηρεί δημοσιονομικά άριστη εικόνα. Απ’ ότι γνωρίζω, η Γερμανία δεν έχει πολεμικές δαπάνες. Η μικρή Ελλάδα όμως έχει και είναι και τεράστιες για το μέγεθος της. Για να δούμε τι θα συμβεί στον προϋπολογισμό της Γερμανίας όταν και άμα χρειασθεί να χρηματοδοτήσει δημιουργία αξιόμαχων ένοπλων δυνάμεων. Ο καιρός φτάνει...
Δεν θα φυλάνε δωρεάν τα σύνορα της ΕΕ για να κερδίζουν οι Γερμανοί βιομήχανοι, ούτε οι τεμπέληδες και βάρβαροι Έλληνες, ούτε τα πολύ ακριβά πυρηνικά της Γαλλίας, ούτε φυσικά τα αμερικανάκια από την Αλαμπάμα! Θα φυλάξουν φρουροί στα ευρωπαϊκά σύνορα απέναντι στους πάντα πεινασμένους ΙΒΑΝ, οι γερμανοί νεολαίοι που το μόνο που ξέρουν είναι να λοιδορούν και να ειρωνεύονται τους κακόμοιρους τους Νότιους. Και θα πληρώσουν οι μπαμπάδες των γερμανών νεολαίων το όπλο που θα κρατάνε στα χέρια τους τα βλαστάρια τους. Να δούμε τότε που θα πάνε το Γερμανικό Έλλειμμα και Χρέος!
•    Το πρόβλημα του ευρώ είναι η Γερμανία που πιστεύει εντελώς ανόητα ότι θα παραμένει επ’ άπειρο ασφαλής με τις θυσίες των υπόλοιπων ευρωπαίων και θα συνεχίσει να πουλά προϊόντα στις κατεστραμμένες από την ύφεση αγορές.
Έχουμε μπλέξει με βλάκες και ως γνωστό «η βλακεία είναι αήττητη!»

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.