Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σοβαρές αποκλίσεις για τα νέα μέτρα


 Θολό παραμένει το τοπίο, καθώς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία ούτε για τα μέτρα ούτε για την τακτική έναντι της τρόικα
Σοβαρές διαφωνίες σημειώθηκαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες τόσο ως προς τα μέτρα όσο και προς την τακτική της κυβέρνησης έναντι της τρόικα, κάτι που διαμορφώνει θολό τοπίο για το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση, εφόσον οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι δεν ξεπεράσουν σύντομα τις διαφωνίες τους, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης με τους εμπειρογνώμονες των δανειστών, που παραμένουν στη χώρα μας μέχρι την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί.
Τι συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου:

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τη βούληση του κ. Σαμαρά για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε, ενώ τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμειναν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με την τρόικα στη βάση της παραδοχής ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ενώ επανέλαβαν τη θέση τους ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα η επιμήκυνση του χρόνου του δημοσιονομικού προγράμματος μέχρι το 2016. Στα πλαίσια αυτά, υποστηρίζουν ότι προέχουν οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις αλλά και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτρέψει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Κοινή στάση Σαμαρά-Στουρνάρα
Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Στουρνάρας εμμένουν ότι τα μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα στη βάση της μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης, ούτως ώστε σταλεί προς τους δανειστές μήνυμα αποφασιστικότητας και στη συνέχεια να γίνει διεκδίκηση για τη βελτίωση του προγράμματος.
>==========================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.