Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη για τα επιδόματα τυφλότητας στη Χίο [Αναμένουμε την δικαιοσύνη να αποφανθεί]

Παρακολουθείστε αναλυτικά  παρακάτω τη Συνέντευξη της Λ. Βαρκάρη στον «π»

Τη σιωπή της αποφάσισε να λύσει μέσω της διαδικτυακής πύλης του «π»www.politischios.gr», η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου Λεμονιά Βαρκάρη που θεωρείται υπεύθυνη για τις βεβαιώσεις τυφλότητας που δόθηκαν στη Χίο από το 1988 έως σήμερα, κυρίως σε άτομα των οποίων η κατάσταση δεν δικαιολογούσε τη χορήγησή τους.
Η ίδια με απόλυτη ειλικρίνεια αποκάλυψε ότι έδινε επιδόματα με «large» διαδικασίες, ακόμα και σε περιπτώσεις που κρίνονταν οριακές προκειμένου ορισμένοι εκ των δικαιούχων που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση να παίρνουν τα χρήματα ως συμπλήρωμα στο εκάστοτε εισόδημά τους.
Στην ίδια συνέντευξη η κ. Βαρκάρη υπογράμμισε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που αιρετοί, βουλευτές και υποψήφιοι την κάλεσαν στο τηλέφωνο ή χτύπησαν την πόρτα της προκειμένου να εγκρίνει επιδόματα τυφλότητας σε εν δυνάμει ψηφοφόρους. Ωστόσο όπως εξήγησε ουδέποτε το κομματικό κριτήριο έπαιξε ρόλο αφού όπως τόνισε «αν δει κανείς τα ονόματα όσων έχουν πάρει αυτά τα επιδόματα θα διαπιστώσει ότι ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και ως επί των πλείστων στο ΠΑΣΟΚ».
Η Λ. Βαρκάρη έχοντας 28 χρόνια υπηρεσίας στο «Σκυλίτσειο», ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι η δική της υπογραφή είναι καταλυτικής σημασίας για το αν κάποιος θα πάρει το επίδομα ή όχι, μιας και όπως τόνισε πίστευε ότι η γνωμάτευσή της θα εξεταζόταν πριν την οριστική έγκριση από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή.
«Όταν μπήκα μέλος σε επιτροπή πριν 2 χρόνια τότε ανακάλυψα ότι αυτά που υπέγραφα εγώ δεν εξετάζονταν από κανέναν», είπε η ίδια. ...

Τέλος με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Βαρκάρη ανέφερε ότι η ευθύνη για τα όσα υπέγραψε ήταν αποκλειστικά δική της ενώ ως μοναδικό κριτήριο χορήγησης των επιδομάτων ήταν ο άνθρωπος και όχι το πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον.
Λ. Βαρκάρη: "Η ευθύνη για τα επιδόματα είναι δική μου" 
Με νέα ανοιχτή επιστολή που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η Οφθαλμίατρος Λ. Βαρκάρη, προς τα ΜΜΕ της Χίου, επιχειρεί να δώσει επιπλέον απαντήσεις για τα επιδόματα Τυφλότητας που υπέγραψε η ίδια από το 1988 μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτήν αναλυτικά αναφέρει:
"Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Χίου και τη δική μου εμπλοκή καθότι ήμουν η μοναδική οφθαλμίατρος από το 1988 μέχρι προ διετίας όταν καλύφθηκαν και οι άλλες θέσεις ,θέλω να διατυπώσω τα παρακάτω:
Η τεκμηρίωση της απόλυτης  τυφλότητας από τη μερική σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολη, και «ένα κλικ» προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να αποβεί σε βάρος του εξεταζόμενου , γι’ αυτό πρέπει η όποια αμφιβολία να αποβεί υπέρ του.
Η ενδελεχής εξέταση των αμφιβόλων περιστατικών γίνεται στην Αθήνα,  όπου οι εξεταζόμενοι λόγω  ηλικίας  και  οικονομικής αδυναμίας,  αρνούνται να μεταβούν οπότε με βάση την επιστημονική μου τεκμηρίωση , το αίσθημα δικαίου και τον ανθρωπισμό, δε μπορούσα με απόλυτη βεβαιότητα να του στερήσω το επίδομα αυτό.
 Η πορεία μου είναι παγχιακά γνωστή.
Η πόρτα του οφθαλμολογικού ιατρείου είναι πάντα ανοικτή και φιλόξενη για όλους.
Δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές αλλά ούτε και τοπικιστικές διακρίσεις.
Δε προσπάθησα ποτέ να προτρέψω κάποιον να στηρίξει κόμμα ή παράταξη δίνοντας του αντάλλαγμα.
Όταν διορίστηκα στο Νοσοκομείο  ο σύζυγός μου τελείωνε την επί δύο τετραετίες βουλευτική του θητεία.
Τα περιστατικά τυφλότητας είναι ισομερώς κατανεμημένα σε ολόκληρο το εύρος του νομού χωρίς διαφοροποιήσεις σε επί μέρους Δήμους.
Όλα τα χρόνια κάλυπτα το Νοσοκομείο 30 μέρες το μήνα ενώ δεν είχα υποχρέωση πέραν των ημερών εφημερίας.
Κάθε χρόνο εξετάζονται 4500 ασθενείς και χειρουργούνται περίπου 200, στο οφθαλμολογικό τμήμα.
Ας βρεθεί ένας, μα ένας,  να ισχυρισθεί ότι έλαβα χρηματικό αντάλλαγμα.
Τέλος δεν ευθύνομαι εγώ για τη Μή λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής σε επίπεδο Νομού, που θα έπρεπε να κρίνει Και τις δικές μου γνωματεύσεις.
Εξάλλου με βάση τον πληθυσμό ,το ποσοστό αυτών που λαμβάνουν επίδομα στο νομό Χίου, σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότερο από το αντίστοιχο άλλων νομών της χώρας.
Λεμονιά Ζερβούδη Βαρκάρη
Διευθύντρια Οφθαλμολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Χίου"


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.