Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βλέπουμε, κρίνουμε, προτείνουμε...

Συντριπτικό χαρακτήρισε το βάρος του χρέους τηςΓαλλίας ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν-ΜαρκΕρό. «Το βάρος του χρέους έχει γίνει συντριπτικό. Το Κράτος δίνει περίπου 50 δισ. ευρώ το χρόνο στους πιστωτές του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση.
Όταν χώρες σαν τη Γαλλία με μεγάλη βιομηχανία, μιλούν για τόσα δις το χρόνο προς τους πιστωτές,καταλαβαίνετε ότι τα κράτη-έθνη έχουν χάσει πλέον την όποια οικονομική και εθνική κυριαρχία του παρελθόντος και οδεύουμε μπρος ολοταχώς στην επίσημη εκδοχή της παγκόσμιας κυβέρνησης, που υποτίθεται θα δώσει λύσεις στα τεχνηέντως δημιουργηθέντα προβλήματα. Άλλωστε ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο οι λαοί ζητούν ηρεμία και δυνατότητα επιβίωσης. Αυτοί, οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα θα τους δώσουν τότε και τη «λύση».
Σ’ αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα καλείται να κρατηθεί στο ρινγκ της μάχης, αφού με την κατάσταση που επικρατεί η κάθε χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της με ρεαλιστικές και πολυδιάστατες πολιτικές. Η Τρόικα είναι εδώ και ζητάει κι άλλους φόρους. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως γίνεται αντιληπτό, μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα των πολιτικών θεμάτων που θα μας απασχολούν εφ’ εξής. Την Παρασκευή θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Τα δύο πρώτα θέματα στην ατζέντα θα είναι:
 οι αποκρατικοποιήσεις και η συρρίκνωση της κρατικής σπατάλης. Προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις που απαιτούν οι δανειστές, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κλείσει οργανισμούς που θεωρεί ότι δεν προσφέρουν ουσιώδη υπηρεσία στον κρατικό τομέα. Σίγουρα οργανισμοί ή τομείς του Δημοσίου που δεν συμβάλλουν στην ορθή λειτουργία του κράτους, αλλά δημιουργήθηκαν ελέω πελατειακών επιδιώξεων, θα πρέπει να καταργηθούν για να μην το επιβαρύνουν περισσότερο.
Οι εργαζόμενοι τόσο των συγκεκριμένων τομέων όσων και άλλων ενδεχόμενα που ξεπερνούν αριθμητικά το απαιτούμενο θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλους νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου, που, κατά κοινή ομολογία, υπολειτουργούν ελλείψει προσωπικού. Μια άλλη αξιοσημείωτη προοπτική που θα μπορεί να διοχετευτεί ένας αριθμός εργαζομένων είναι αυτή των επενδυτικών επιχειρήσεων, στην προσέλκυση των οποίων πρέπει να προσανατολιστεί η κυβέρνηση. Διαβάστε εδώ σχετικό άρθρο τουPygmi.gr για το Δημόσιο, που χρωστάει 6,8 δις στους πολίτες, λεφτά που λείπουν από τη ρευστότητα. Μέχρι τέλους του χρόνου υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα επιστρέψει 4 δις από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οψόμεθα…
Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις πρέπει πράγματι να προχωρήσουν, διότι το κράτος εκ των πραγμάτων δεν τα καταφέρνει σε κάποιους τομείς καλά και ζημιώνει την οικονομία. Εντούτοις πρέπει να γίνει σοβαρή διαπραγμάτευση, με απόλυτη διαφάνεια και αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Η Ελλάδα δεν πρέπει να πέσει θύμα των πιέσεων της Τρόικας και των μέγαλο-ιδιωτών. Μην ξεχνάμε ότι στόχος της παγκόσμιας διαπλοκής είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κάθε κράτους, ώστε όλα να περάσουν στην υπέρ-πολυεθνική εταιρεία που ετοιμάζεται. Κλειδί για τον περιορισμό των απωλειών του Δημοσίου είναι η προώθηση των αναγκαίων ιδιωτικοποιήσεων βάσει της αρχής των αμοιβαίων συμφερόντων και κερδών, με σοβαρούς επενδυτές που πληρώνουν αδρά (πχ. Ρωσία, Κίνα, Γαλλία). Ούτε νέο-»φιλελεύθερη» πολιτική (παγκόσμιος συγκεντρωτισμός- όλα στις πολυεθνικές) ούτε όμως απόλυτος κρατισμός (όλα στο κράτος), πολιτικές που στο βάθος μοιάζουν κατά πολύ μεταξύ τους.
Εμείς βέβαια θα πούμε άλλη μία φορά ότι μόνο με κατάργηση της φορολογικής κλίμακας και της γραφειοκρατίας, καθιέρωσης φορολογικού συντελεστή 15% για όλους και μηχανοργάνωση των υπηρεσιών θα ενισχυθούν ιδιωτική πρωτοβουλία και επενδύσεις και θα επέλθει πραγματική ανάπτυξη στο κράτος και χρήμα στην αγορά.
Η οικονομία μας συνεχίζει να κινείται σε αργούς ρυθμούς και η ύφεση εκτινάσσεται. Η ανθρωπιστική κρίση ανεβαίνει με τις αυτοκτονίες να έχουν ξεπεράσει τις 3000. Θεραπευτήρια, όπως στη Λέρο, δεν έχουν τρόφιμα να ταΐσουν τους ασθενείς και ευτυχώς που η Εκκλησία της Ελλάδας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Κρίνεται άκρως αναγκαία η δημιουργία ενός εθνικού φορέα αλληλεγγύης (εκτός μπάτζετ Μνημονίου), ο οποίος θα έχει δύο σκέλη. Στήριξη δεινοπαθούντων και κινητοποίηση απόδημου Ελληνισμού. Οι επιρροές του Ελλήνων απανταχού θα αποσκοπούν, με τη στήριξη του ελληνικού κράτους, στην ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το που οδηγείται ο λαός της Ελλάδας με την παράλογη πολιτική λιτότητας των δανειστών. Θετικότατη η δημιουργία υφυπουργείου απόδημου Ελληνισμού.
Προς εκπλήρωση των προαναφερθέντων απαιτείται εθνική ενότητα πέρα από μικρό-κομματικές επιδιώξεις. Δεν πρέπει να είχε άδικο ο Αίσωπος όταν έλεγε πως «ενωμένοι θα νικήσουμε, χωρισμένοι θα χαθούμε» ούτε ο Μοντεσκιέ όταν έγραφε πως «όλες οι ενώσεις είναι θεμελιωμένες πάνω στις αμοιβαίες ανάγκες». Η όποια αδυναμία της «τριπλής συμμαχίας» να διαπραγματευτεί σύσσωμη αποτελεσματικά, προσφέρει στους πιστωτές της χώρας, μοναδική ευκαιρία να ανακτήσουν το πάνω χέρι. Ήδη ετοιμάζεται νέος «ανθύπατος», ο οποίος θα είναι πάνω από το δίδυμο Μορς-Ράιχενμπαχ, εν όψει και της ελληνικής απαίτησης για αλλαγή όρων του Μνημονίου. Στην ενότητα πρέπει να συμβάλλει και η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να ασχολείται βιαστικά με σκιώδεις κυβερνήσεις.
Ο λαός σας παρακολουθεί όλους!
Κίμων Γεωργακάκης
Pygmi.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.