Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ρέσλερ προς Σαμαρά: «Όχι άλλες δικαιολογίες»

Επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, διαμηνύοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά χωρίς αντιπαροχές.
Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη δήλωσή του του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει» είπε χαρακτηριστικά:  «όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ. Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας για τους φόρους».
«Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους» συνέχισε.
Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν την Γερμανίδα Καγκελάριο να τον έχει επικρίνει για τις δηλώσεις του.
Τέλος, δήλωσε ότι αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, αρνούμενος ότι ...
η Αθήνα ασκεί πιέσεις στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.