Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τρέμουν την τρόικα και... Τρέχουν και δεν φθάνουν οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας... (Δείτε: Βρέθηκε το "μποζόνιο" της βουλής!)

Κόβεται το εκλογικό επίδομα - πρόκληση προς τους υπαλλήλους της Βουλής
Κόβεται, με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά το επίδομα – πρόκληση ύψους 1.000 ευρώ που θα λάμβανε κάθε υπάλληλος της Βουλής και το οποίο είχε εγκριθεί από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βύρων Πολύδωρα.

Έπειτα από την αποκάλυψη της χορήγησης του επιδόματος, ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι θα ακυρωθεί η σχετική απόφαση. Πάντως, η αποκάλυψη του προκλητικού επιδόματος και κυρίως η απόφαση της κυβέρνησης να το «παγώσει», φαίνεται πως έχει εξοργίσει τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κατηγορούν τους… δημοσιογράφους για «επιχείρηση στοχοποίησής τους». Σημειώνεται ότι μια μερίδα των υπαλλήλων είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη απαίτηση και είχε επισημάνει προς το προεδρείο του Συλλόγου τους πως, «την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τις περικοπές, εμείς δεν μπορούμε να μοιραζόμαστε χιλιάρικα. Θα μας πάρουν με τις πέτρες». Εισήγηση που, όπως φάνηκε, δεν έγινε αποδεκτή.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση, κάθε υπάλληλος του Κοινοβουλίου θα λάμβανε, μαζί με το μηνιαίο μισθό, 1.000 ευρώ έξτρα. Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας, ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν συνιστά πρόκληση, καθώς έδωσε μεν το επίδομα, αλλά «κουρεμένο» κατά 3.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι...
πρώτη η κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είχε «θεσπίσει» την χορήγησή του και ως «εθιμικό δίκαιο» το εφάρμοσαν όλοι οι μετέπειτα πρόεδροι. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο «κρυφό» προνόμιο προβλέπει 2.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο ως επίδομα για τον φόρτο εργασίας που παρατηρείται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας; Ορισμένοι από τους περίπου 1.300 υπάλληλους της Βουλής καλούνται να καταγράψουν τη νέα σύνθεση της Ολομέλειας! Για τη συγκεκριμένη εργασία μοιράζονται 2.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους! Υπό αυτά τα δεδομένα, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Βουλής επισκέφθηκαν τον κ. Πολύδωρα, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του και του ζήτησαν την καταβολή του επιδόματος. Συνολικά ζήτησαν 4.000 ευρώ για κάθε έναν για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου. Ο Πολύδωρας τους απάντησε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τους δώσει το επίδομα, «κουρεμένο» όμως κατά 75%.

Συνεχίζεται το «πάρτι» προνομίων στη Βουλή
Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να προκαλούν βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής, αφού την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει, εκείνοι επιμένουν να διατηρούν στο ακέραιο τα προνόμιά τους. Συγκεκριμένα, στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 θα ανέλθει το κονδύλι που θα διαθέσει η Βουλή για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αφού μόλις 35 από τους 300 είπαν «όχι» στο ΙΧ που δικαιούνται. Για πρώτη φορά φέτος, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που μοιράστηκαν στους βουλευτές ήταν και ένα χαρτί με το οποίο θα μπορούσαν να δηλώσουν αν θέλουν ή όχι βουλευτικό αυτοκίνητο. Το χαρτί αυτό συμπληρώθηκε μόνο από 35 μέλη του Κοινοβουλίου, αφού οι υπόλοιποι είπαν «ναι» στην άνεση του βουλευτικού ΙΧ. Από αυτούς, οι 11 ήταν νεοεισερχόμενοι, ενώ οι 24 παλιοί βουλευτές. Ανάμεσα τους οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Μιχελάκης, Βασίλης Κικίλιας, Φωτεινή Αραμπατζή, Ανδρέας Ψυχάρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Κωνσταντίνος Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ). Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την πλευρά τους δήλωσαν ότι πήραν τα αυτοκίνητα με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, αν και οι υπηρεσίες της Βουλής εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν αυτό είναι εφικτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές Αθήνας και Πειραιά δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά που κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ οι βουλευτές επαρχίας ΙΧ έως 1.800 κυβικά τα οποία κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα. Η Βουλή προμηθεύεται τα εν λόγω οχήματα μέσω leasing. 


Δείτε επίσης: Βρέθηκε το "μποζόνιο" της βουλής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.