Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

«Δεν μπορείς να μιλάς σ’ ένα βατράχι που ζει στο πηγάδι για τον ωκεανό» (2_Video)


Πόσες φορές θα δικαιωθεί ο Σωκράτης και εμείς που προβάλλουμε τις απόψεις του. Το παρακάτω βίντεο μιλάει για την χειραγώγηση των μαζών, ώστε να μην ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και να μένουν άβουλα και ανελεύθερα όντα στα χέρια της προπαγάνδας.
Όταν κάποιος πάει να τους μιλήσει για την πραγματικότητα πέραν του «σπηλαίου» τον αγνοούν ή τον χλευάζουν, ενώ παλαιότερα τον σκότωναν. Αυτό δικαιολογείται αφού σύμφωνα με τον μεγάλο σοφό, Τσουάνγκ Τσου, που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με το Σωκράτη: «Δεν μπορείς να μιλάς σ’ ένα βατράχι που ζει στο πηγάδι για τον ωκεανό, αφού περιορίζεται στο χώρο που ζει».
Στους δέκα ακούει πραγματικά ο ένας…
Συνήθως το λεγόμενο κατεστημένο, κάνει πως πολεμά αυτό που επιθυμεί να προωθήσει και ανέχεται, χωρίς ταυτόχρονα να παραδέχεται, εκείνο που είναι αληθινό για να μην του δώσει σημασία κανείς.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.