Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Euro’s Medicine May Be Making Greece’s Symptoms Worse

«Ξέραμε στο ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί,
 επειδή δεν είχαμε - οποιοδήποτε - επιτυχημένο παράδειγμα"


ATHENS — Only a month after Greece installed a new government, the country is facing renewed peril. Its official lenders are signaling a growing reluctance to keep paying the bills of the nearly bankrupt nation, even as the government is seeking more leniency on the terms of its multibillion-euro bailout. ...


από http://www.nytimes.com



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, από μηχανική μετάφραση,  google:


 ΑΘΗΝΑ - Μόλις ένα μήνα μετά την Ελλάδα εγκατέστησε μια νέα κυβέρνηση, η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο ανανεώνεται.Επίσημους δανειστές της δηλώνουν μια αυξανόμενη απροθυμία να κρατήσει την πληρωμή των λογαριασμών του έθνους σχεδόν σε πτώχευση, ακόμη και καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει περισσότερη επιείκεια για τους όρους των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ διάσωση του.

Προσθέτοντας τα δεινά, υπάρχει μικρή συμφωνία σε κάθε πλευρά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η ίδια ένας συνασπισμός ετερόκλητων συντηρητικών και σοσιαλιστών, και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , που είναι γνωστή ως η τρόικα, όλο και περισσότερο χωρίζεται μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα ως Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη από το κεφάλι για ακόμα μία αναμέτρηση, την ανανέωση αμφιβολίες για το πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει Αθήνα εντός της ζώνης του ευρώ. ...

Ακόμη και οι φόβοι τοποθετήσετε στην Ευρώπη σχετικά με την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία, τα προβλήματα στην Ελλάδα απέχουν πολύ από λυθεί. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα από το 2009 την Πέμπτη για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνης Σαμαράς , όπως η τρόικα ξεκινά ακόμη εκτίμηση για το πόσο καλά η χώρα έχει συμμορφωθεί με την έξαρση των σκληρών μέτρα λιτότητας που είχε επιβάλει η τιμή για τα δάνεια. Δανειστές στην Ελλάδα λένε ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τη χώρα περαιτέρω, εκτός εάν πληροί τους στόχους της.Ωστόσο, πολλοί ειδικοί λένε ότι οι στόχοι δεν ήταν εφικτός και ότι πιέζουν όλο και περισσότερο αδύναμη τρεις ελληνικές κυβερνήσεις να συμμορφωθούν έχει μόνο βαθιά κατέστρεψε την οικονομία.


«Ξέραμε στο ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε οποιαδήποτε - οποιαδήποτε - επιτυχημένο παράδειγμα", δήλωσε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο Ήταν εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επειδή η Ελλάδα είναι στη ζώνη του ευρώ, σημείωσε, η χώρα δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της καθώς και άλλες χώρες που υπόκεινται σε παρεμβάσεις του ΔΝΤ σχεδόν πάντα ενθαρρύνονται να κάνουν.
Παράλληλα, ο κ. Ρουμελιώτης και άλλοι σημείωμα, η τρόικα υποτίμησε το αρνητικό αποτέλεσμα του φαρμάκου θα έχει για την ελληνική οικονομία.
"Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται συνήθως από την τρόικα, προκειμένου να επικρίνει την Ελλάδα - και να αγνοεί τα λάθη τους - είναι ότι η βαθιά ύφεση λόγω της nonimplementation των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων," δήλωσε ο κ. Ρουμελιώτης.Ενώ η Αθήνα έχει πέσει εντελώς ανεπαρκείς σε αυτό το μέτωπο, ο ίδιος παραδέχτηκε, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι σοβαρές περικοπές συνέβαλαν στην καθοδική πορεία από την οικονομική αποδεκατίζει τη ζήτηση στην Ελλάδα.
Μένει να δούμε αν η τρόικα είναι διατεθειμένη να αναγκάσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Μεγάλο μέρος της ομιλίας και στις δύο πλευρές έχει ως στόχο να αποσπάσουν ορισμένες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις. Αλλά ενώ η Ελλάδα έχει ωθήσει στην άκρη πριν, τώρα φαίνεται να τελειώνει ο χρόνος, διότι οι ευρωπαίοι εταίροι της, ωστόσο συνένοχες στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, φαίνεται να εξαντλείται η υπομονή.
Τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταβληθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, να θέσει τη χώρα σε μεγαλύτερο κίνδυνο να τελειώνουν τα χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κόψει μια κρίσιμης σημασίας πηγή των μετρητών για τις ελληνικές τράπεζες, λέγοντας ότι θα σταματήσουν να δέχονται ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για δάνεια χαμηλού κόστους έως ότου ολοκληρωθεί η τρόικα την έκθεσή της, η οποία δεν αναμένεται μέχρι τέλη Αυγούστου το νωρίτερο. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει τώρα να δανειστεί από την ελληνική Κεντρική Τράπεζα σε ένα υψηλότερο επιτόκιο, από ένα ταμείο με τα περιορισμένα μέσα? Αν εξαντληθεί, η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκτύπωση δραχμές.
Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, θα προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές κρατώντας για τη στήριξη της ζωής ότι οι στόχοι που καθορίστηκαν είναι από τη βάση γιατί η οικονομία στην Ελλάδα κρατά αναθέτουσα ως αποτέλεσμα της αύξησης των φόρων και των δαπανών και περικοπές μισθών που παραγγέλθηκε από την τρόικα. Ελλάδα οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,5 τοις εκατό το 2010 και 6,9 τοις εκατό το 2011 και αναμένεται να συρρικνωθεί 7 τοις εκατό αυτό το έτος, μια μείωση που θυμίζει τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930. Η ανεργία είναι στο 22,5 τοις εκατό και αναμένεται να αυξηθεί στο 30 τοις εκατό, ενώ η κύρια ένωση λιανοπωλητών στην Ελλάδα », προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθεί 53 τοις εκατό φέτος.
Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την Ελλάδα να επιστρέψει στη χρηματοδότηση των χρεών της στην ελεύθερη αγορά το 2014, μια ιδέα ότι μια ευρωπαϊκή επίσημα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, καλεί τώρα «φαντασία».
Περιπλέκει τα θέματα είναι το γεγονός ότι τα θεσμικά όργανα της τρόικας έχουν διαφορετική εντολή και εκλογικές περιφέρειες. "Η τρόικα δεν είναι μια ομοιογενής ομάδα", δήλωσε ο Β. Guntram Wolff, ο αναπληρωτής διευθυντής του Bruegel, μια δημόσια πολιτική, ερευνητικό ινστιτούτο στις Βρυξέλλες. «Έχουν διαφορετικές απόψεις."
Μερικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι το ΔΝΤ έχει αθόρυβα πιέζει για να διευκολύνει τους όρους λιτότητας, ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εν πολλοίς προσπαθεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Γερμανίας για να κρατήσει την Ελλάδα σε έναν σφιχτό λουρί για να πείσει τη δική τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξει τις διασώσεις.
Σε μια συνέντευξη, ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ένας σοσιαλιστής που ήταν στην εξουσία, όταν η Ελλάδα ζήτησε για ένα σχέδιο διάσωσης το 2010, ότι η Αθήνα δόθηκε σχεδόν αδύνατο στόχους από την αρχή επειδή η Γερμανία ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το τι μπορεί να περιμένει τους, εφόσον ζητηθεί για την ίδια, μια πραγματικότητα εδώ και τώρα εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη.
"Υπήρχε η ιδέα ηθικό κίνδυνο:« Δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα Ελλάδα πολύ φτηνά, "είπε ο κ. Παπανδρέου. "Υπήρχε μια αίσθηση:« τιμωρία τους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ότι αν το κάνουμε πάρα πολύ εύκολο για ένα σχέδιο διάσωσης, οι άλλοι θα θέλουν τα ίδια πράγματα ». "
Ενώ Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι έχουν συσταθεί για την αποτυχία, το κλίμα στη Γερμανία έχει αυξηθεί λιγότερο συμπαθητικό και καλεί για μια ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ έχουν κλιμακωθεί. Αλέξανδρος Dobrindt, ο γενικός γραμματέας της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, το κόμμα αδελφή της Βαυαρίας Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ Ένωσης, δήλωσε προκλητικά τη Δευτέρα ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσει τώρα το ήμισυ των μισθών και των συντάξεων του "σε δραχμές," πρώην νομίσματος στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Rosler, δήλωσε στην τηλεόραση το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι «για μένα, μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ έχει προ πολλού παύσει να είναι μια τρομακτική προοπτική."
Όπως Γερμανοί οξύνουν τις δηλώσεις τους, στην Ελλάδα, οι περικοπές έχουν έρθει σε μια απότομη πολιτικό κόστος: η πιο συμβάσεις η οικονομία, τόσο λιγότερο συναίνεση η κυβέρνηση οφείλει να πραγματοποιήσει τις θεμελιώδεις αλλαγές που απαιτούνται για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ανάπτυξης.
Παρά τα εμπόδια, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Από το 2009 έως το 2011, το περιέκοψε τις δαπάνες της κυβέρνησης πριν από τις πληρωμές τόκων κατά 20 δισ. ευρώ, ή 18 τοις εκατό - ένας άθλος ακόμα και στην Ελλάδα οι κριτικοί παραδέχονται θα πρόκληση για κάθε κυβέρνηση. Αναμένεται επίσης να μειώσει τοναριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που είχε το 2009 - 874.000 - από περισσότερους από 100.000 μέχρι το τέλος του έτους.
Σήμερα, ο συνασπισμός διαιρείται με το πώς να εντοπίσει ένα επιπλέον € 11,5 δισεκατομμύρια σε περικοπές 2013 - 2014 χωρίς να προκαλέσει την πλήρη κατάρρευση σε βασικές υπηρεσίες. Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να ανακοινώσει τη συγχώνευση των κρατικών οντοτήτων και περικοπές σε παροχές κοινωνικής πρόνοιας.Η Αθήνα έχει δηλώσει ότι δεν θα απολύσει εργαζομένους κατάσταση, αλλά να μειώσει τους μέσω συνταξιοδοτήσεων και πρόωρης συνταξιοδότησης. Και έχει θέσει ένα ανώτατο όριο των περίπου 2.400 ευρώ το μήνα για τις συντάξεις.
Αλλά μερικοί το κέρδος της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα έχει έρθει από το να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του σε ελληνικές εταιρείες, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για την οικονομία, όταν χιλιάδες τέτοιες εταιρείες σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους.
"Η μεταρρύθμιση χρειάζεται δύο πράγματα: το χρόνο και την εμπιστοσύνη», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός στις κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος. "Χρειαζόμασταν χρόνο για να πείσει τους ανθρώπους, αλλά εμείς δεν το έχουν."
"Αν θέλετε να αναδιαρθρώσει μια μικρή εταιρεία, η οποία διαρκεί δύο χρόνια», πρόσθεσε. «Μπορείς να αναδιαρθρώσει μια χώρα μέσα σε δύο χρόνια;"
Η υποβολή αυτή συνέβαλε ο Δημήτρης Bounias από την Αθήνα, Νίκολας Kulish από το Βερολίνο, ο Paul Geitner από τις Βρυξέλλες και ο Jack Ewing από την Φρανκφούρτη.

Το άρθρο αυτό έχει αναθεωρηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει την ακόλουθη διόρθωση:
Διόρθωση: 27, Ιούλη 2012
Μια περίληψη κάψουλα την Τετάρτη για ένα άρθρο σχετικά με νέα ανάλυση της οικονομικής επίμονη στην Ελλάδα προβλήματα εσφαλμένα τους ανθρώπους που είναι ολοένα και πιο απρόθυμοι να συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της χώρας. Είναι δανειστές στην Ελλάδα, όχι οι ηγέτες της.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.