Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αποχωρήσεις σε στιλ fame Story


Tρόπους για να αντιμετωπίσει την «κακή του τύχη», που μέρα με τη μέρα τού φέρνει όλο και περισ­σότερα προβλήματα, αναζητά ο Αντ. Σαμαράς, ενώ ακόμα δεν έχει κλείσει ούτε είκοσι μέρες ως πρωθυπουργός. Τρεις υπουργοί εκτός κυβέρνησης μέ­σα σε δεκαπέντε μέρες, ο ίδιος στο κρεβάτι του πόνου με πρόβλημα στο μάτι και οι μουρμούρες να έχουν ξε­κινήσει μέσα στην κυβέρνηση. Και αν ακόμα ο ίδιος μπορούσε να δικαιολο­γήσει το θέμα Ράπανου και Βερνίκουακόμα δεν μπορεί να καταλάβει την κίνηση Νικολόπουλου... 
Και επειδή πλέον για ό,τι συμβαίνει στη χώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες του πρωθυπουργού άφηναν να εννοη­θεί ότι ούτε λίγο ούτε πολύ πίσω από την κίνηση Νικολόπουλου κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραπλάνη­σε τον υπουργό και από δεξιός έγινε αριστερός!!! Και το σενάριο αυτό μπο­ρεί να μοιάζει με επιστημονική φαντα­σία, δείχνει όμως την απελπισία στην οποία βρίσκονται τα στελέχη της κυ­βέρνησης και της Ν.Δ. 
Οι λόγοι της αποχώρησης του Ν. Νι­κολόπουλου είναι πολλοί. Άλλοι είπαν ότιήθελε να γίνει υπουργός στη θέση του υπουργού, άλλοι ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο και γι’ αυτό έκανε θεα­ματική έξοδο, άλλοι ότι κυριολεκτού­σε όταν έλεγε πως διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης γιατί εγκατέ­λειψε την επαναδιαπραγμάτευση και άλλοι γιατί πίσω από τις λέξεις κρύβε­ται ο Αλέξης. Όπως και να έχει, όμως, το πράγμα, ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο στενός του φίλος του επιφύλασσε ένα τέτοιο χτύπημα, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.  ...

Ο πρωθυπουργός κατ’ αρχήν αντέδρασε έντονα και στην πρώτη σύσκε­ψη που έγινε στο Μαξίμου εμφανίστη­κε αποφασισμένος να τον διαγράψει από τη Ν.Δ. Μετά όμως από πιο ώριμες σκέψεις η εντολή που δόθηκε ήταν να αλλάξει όσο πιο γρήγορα η ατζέντα για να ξεχαστεί το θέμα. 
Επικίνδυνα δίδυμα 
Ταυτόχρονα έδωσε και εντολή οι υπουργοί αντί να αλληλοκατηγορού­νται αφήνοντας υπονοούμενα να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στο κυβερνητικό έργο, ελπίζοντας ότι έτσι θα σταματήσουν οι κόντρες που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε επικίνδυνα δίδυμα και που εν δυνά­μει θα μπορούσαν να του δημιουργή­σουν πρόβλημα. 
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγ­ματα ισχυρίζονται ότι το θανατηφό­ρο δίδυμο είναι αυτό του Χρ.Λαζαρίδη και του υπουργού Οικονομικών ΓΣτουρνάρα. Οι δυο άνδρες έχουν εντε­λώς διαφορετικές απόψεις για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει κάποια οφέλη. Άλλωστε ο Χρ. Λαζαρίδης ήταν από αυτούς που θεωρούσαν ότι εξαρχής πρέπει να τεθεί το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και όχι να πε­ριμένει η κυβέρνηση το φθινόπωρο. Στη συγκεκριμένη στιγμή επικράτησε η άποψη Στουρνάρα, όμως ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά δεν είναι από αυτούς που αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. 
Ως ένα από τα πιο επικίνδυνα δίδυ­μα καταγράφεται και αυτό του ΚΑρβανιτόπουλου και του Κ.ΤζαβάραΟ υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο αναπληρωτής υπουργός δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Ο Κώστας Τζαβάρας επιθυμεί να είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα θέματα του πολιτισμού. Μό­νο που υπολογίζει χωρίς τον ξενοδό­χο, αφού ο Κ. Αρβανιτόπουλος είναι αποφασισμένος να διοικεί αυτός το υπουργείο. Χαρακτηριστικό του τρα­γέλαφου που επικρατεί είναι το γεγο­νός ότι για τα θέματα του πολιτισμού βγάζουν και οι δυο ανακοινώσεις. Σχολιάζοντας μάλιστα ο Κ. Τζαβάρας τις σχετικές φήμες για τις σχέσεις του με τον υπουργό, είπε: «Τώρα ‘‘εκρη­κτικό δίδυμο’’ είμαι εγώ σε σχέση με τον κ. Αρβανιτόπουλο ή ο κ. Αρβα­νιτόπουλος σε σχέση με μένα; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Εγώ με τον κ. Αρ­βανιτόπουλο έχουμε ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με τον πιο συναδελφικό, τον πιο φιλικό και τον πιο σαφή τρό­πο. Άλλωστε οι αρμοδιότητες οι δικές μου εδόθησαν από τον ίδιο τον πρω­θυπουργό και κατά τέτοιον τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση…». 
Αλλά και το δίδυμο του ΕυΛιβιεράτου με τον ΑΠαπαγεωργίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν πάει καλύτερα. Μόνο που εκεί η κόντρα αφορά και τους δυο προέδρους (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που στηρίζουν την κυβέρ­νηση. Ο Ευ. Λιβιεράτος, όπως είναι γνωστό, είναι ένας από τους ανθρώ­πους του Ευ. Βενιζέλου, ενώ ο υφυ­πουργός ένα από τα πουλέν του Αντ. Σαμαρά. 
Ο υπουργός διατύπωσε εγγράφως στον γραμματέα τού Υπουργικού Συμ­βουλίου Τάκη Μπαλτάκο την επιθυμία του να έχει στην αρμοδιότητά του τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, κάτι που όπως φαίνεται επιθυμούσε και ο υφυπουργός. Σε εξέλιξη βρίσκε­ται προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβα­στικής λύσης. 
Το υπουργείο Υγείας φαίνεται να έχει τα δικά του προβλήματα. Γνώστης των ιατρικών θεμάτων ο υφυπουργός ΜΣαλμάςπου είχε διατελέσει και στο παρελθόν σε αυτή τη θέση, θέλει να αποκτήσει έναν ταχύτερο βηματι­σμό σε σχέση με τον υπουργό του ΑΛυκουρέντζοο οποίος βρέθηκε εκεί από σπόντα.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.