Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σύμφωνα με τον κατάλογο της «Sunday Times» Εννέα Κύπριοι ανάμεσα στους πιο πλούσιους της Βρετανίας

φώτο: Ο πλουσιότερος Κύπριος της Βρετανίας είναι ο Άλκης Δαυίδ του οποίου η περιουσία υπολογίζεται γύρω στα £1,1 δισ. (€1,4 δισ.).
Λονδίνο: Η συμβολή των πλουσίων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στη βρετανική οικονομία, είναι εξαιρετικά υπολογίσιμη. Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί εδώ και δεκαετίες ισχυρούς δεσμούς με το Λονδίνο, ενώ η εκεί Ελληνική Ναυτιλιακή Επιτροπή Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee) λειτουργεί από το 1935 και είναι πανίσχυρη. Πολίτες του κόσμου χαρακτηρίζονται οι Έλληνες και Κύπριοι εφοπλιστές οι οποίοι επιλέγουν ως βάση τους το Λονδίνο.

Εξάλλου το ελληνικό και κυπριακό λόμπι δεν είναι ισχυρό μόνο στο χώρο της ναυτιλίας αλλά και στον κλάδο των ακινήτων και στο εμπόριο. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» πολλοί εκ των Ελλήνων και Κυπρίων επιχειρηματιών που έχουν ως βάση τους το Λονδίνο συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους πλουσιότερους της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει επίσης η «Sunday Times», οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας είναι πιο πλούσιοι από ποτέ, με συνολική περιουσία που ανέρχεται σε £414 δισ. (περί τα €508 δισ.) και παρά το γεγονός ότι η χώρα διέρχεται τη χειρότερη οικονομική ύφεση από τη δεκαετία του 1930.

Στον ετήσιο κατάλογο της βρετανικής εφημερίδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας βρίσκονται και 16 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Κύπρο. ...


Πιο συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος Κύπριος στην λίστα είναι ο Άλκης Δαυίδ του οποίου η περιουσία υπολογίζεται γύρω στα £1,1 δισ. (€1,4 δισ.) και ανήκει στην ελληνοκυπριακή οικογένεια Λεβέντη η οποία δραστηριοποιείται σε μια σειρά επιχειρήσεων από τη ναυτιλία έως τη βιομηχανία.

Ο δεύτερος πιο πλούσιος Κύπριος που ζει στην Βρετανία είναι ο Στέλιος Χατζηιωάννου(Easy Jet) που η περιουσία του ανέρχεται στα £1,015 δισ. (€1,2 δισ.) και φέρει μάλιστα και τον τίτλο του σερ.

Ο τρίτος πλουσιότερος Κύπριος είναι ο Κρις Λαζαρή με περιουσία £730 εκατ. (€923 εκατ.), με αντικείμενο ενασχόλησης τον τομέα των ακινήτων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και οι Τζον Χριστοδούλου με £670 εκατ., ο Άντης Παναγιώτου με £400 εκατ., ο Θίο Παφίτης (ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων γραφικής ύλης) με £180 εκατ. και τα αδέλφια Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου που ασχολούνται με τις οικοδομές και έκαναν περιουσία £140 εκατ.

Από τη λίστα των πλουσίων δεν λείπει ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ (κυπριακής καταγωγής) με περιουσία £100 εκατ.

Στην κορυφή της πυραμίδας των παντοδύναμων Ελλήνων της Βρετανίας βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία £1,7 δισ., ηγετικό στέλεχος του πολυεθνικού κολοσσού Glenore. O κ. Μυστακίδης είναι το νούμερο 28 στη λίστα με τους πλουσιότερους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας και ο πρώτος πιο πλούσιος Έλληνας της χώρας.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους Έλληνες της Βρετανίας αφού είναι ο πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με προσωπική περιουσία €1 δισ.

Τον μακρύ κατάλογο συμπληρώνουν ακόμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο εφοπλιστής Μιχάλης Λαιμός (€765 εκατ.), ο Τζόν Ζοχώνης μεγιστάνας του σαπουνιού (€346 εκατ.) και Τρύφων Νάτσης και Κρίς Ρόκος ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Brevan Howard (€227 εκατ.). (philenews)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.