Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το μέλλον της Ελλάδας: Αθηναϊκή Δημοκρατία ή Σπαρτιατική πειθαρχία;

Το μέλλον της Ελλάδας: Αθηναϊκή Δημοκρατία ή Σπαρτιατική πειθαρχία;

Μια νέα Δημοκρατία, που θα έλεγε και το “Μολών Λαβέ” θα ήτα η ιδανικότερη για πολλούς!

 Χρώμεθα γὰρ πολιτείᾳ οὐ ζηλούσῃ τοὺς τῶν πέλας νόμους, παράδειγμα δὲ μᾶλλον αὐτοὶ ὄντες τισὶν ἢ μιμούμενοι ἑτέρους. καὶ ὄνομα μὲν διὰ τὸ μὴ ἐς ὀλίγους ἀλλ᾿ ἐς πλείονας οἰκεῖν δημοκρατία κέκληται· (Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος, 37)

Ἔχουμε δηλαδὴ πολίτευμα, τὸ ὁποῖο δὲν ἀντιγράφει τοὺς νόμους ἄλλων, μᾶλλον δὲ ἐμεῖς οἱ ἴδιοι εἴμαστε ὑπόδειγμα σὲ μερικοὺς παρὰ μιμούμαστε ἄλλους. Καὶ ὀνομάζεται μὲν δημοκρατία,  γιατὶ ἡ διοίκηση εἶναι στὰ χέρια τῶν πολλῶν καὶ ὄχι τῶν ὀλίγων... (Περικλέους Ἐπιτάφιος Λόγος, 37).

Πρόσφατα, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος ο Γιόχαν Σρέντερ δήλωσε ότι «Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα», προσθέτοντας ότι "αυτοί που έχουν πολύ χρήμα δεν χρειάζεται να χρηματοδοτούν το διεθνές jet set αλλά να επενδύουν στην Ελλάδα για τους ανθρώπους της Ελλάδας".

Υπάρχουν, όμως και άλλοι παράγοντες της κρίσης, που δεν τους λέει κανείς. Όλοι γνώριζαν, από ετών, την ύπαρξη στην Ελλάδα, των πετρελαίων, ορυκτών κλπ… αλλά περίμεναν να «χρεοκοπήσουν την Ελλάδα» και να τα πάρουν οι ξένοι «αντί πινακίου φακής». Στους «εσωτερικούς προδότες» θα δώσουν οι ξένοι τα «30 αργύρια της προδοσίας». Αλλά μετά οι ξένοι θα “καθαρίσουν” και τους εσωτερικούς προδότες, όπως οι Γερμανοί «καθάριζαν», στο τέλος και τους καταδότες και δοσίλογους, επί κατοχής» και τώρα τα ίδια θα πράξουν! Τονίζουμε τα εξής:


1. «Η διεθνής οικονομική κρίση, τα άφθονα κοιτάσματα πετρελαίου του Αιγαίου, ο ορυκτός πλούτος της πάμπλουτης Ελλάδας, οι νέοι τραπεζίτες, τα δυσβάστακτα «νέα μέτρα» και οι δολοφονίες –αυτοκτονίες δανειοληπτών.
 « Στην Ελλάδα, ανακοινώνονται νέα «μέτρα», που δεν θα βγάλουν σε τίποτα - σε βάρος των φτωχών πολιτών»-, οι πλούσιοι, που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μέσω «εξωχώριων εταιριών» κάνουν πάρτι στην Μύκονο κλπ.. Στην Ισλανδία και Ιρλανδία συνελήφθηκαν, ήδη, οι «υπεύθυνοι της «κρίσης»! Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες – δολοφονίες δανειοληπτών και η οικονομική διεθνής κρίση, η μετάθεση της στην Ελλάδα και λύσεις».
Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα θύματα των τραπεζιτών. Κάθε μέρα δολοφονείται αυτοκτονείται και ένας δανειολήπτης. Συνολικά 3.000 πολίτες δολοφονήθηκαν από την τραπεζοδοκτατορία. Η δήθεν οικονομική κρίση, οι διαμαρτυρίες, τα Δάνεια, το ΔΝΤ, η Ρευστότητα, οι Τράπεζες, οι πάμπλουτοι τραπεζίτες, οι ενοχλήσεις-απειλέςδολοφονίες της Eurobank και των άλλων τραπεζών, οι υπερδανεισμένοι πολίτες και οι δολοφονίες - αυτοκτονίες πολιτών».
2. «Το 68% του πληθυσμού της Ελλάδας, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Λιποθυμούν οι μαθητές από τον υποσιτισμό. Η εξαθλίωση, το 2012, δεν έχει τέλος: 20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό. Οι γέροντες δεν έχουν τα βασικά φάρμακά τους. Η χώρα θυμίζει εποχές «Μαρίας Αντουανέτας». Πείνα και δυστυχία, σε συνθήκες νέας κατοχής.
3. Το ποσό των 218 δις ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια έχει παράσχει το Ελληνικό κράτος στους τραπεζίτες μέχρι σήμερα - Σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας. Τράπεζες και δισεκατομμύρια αλλάζουν αστραπιαία χέρια. Οι πολίτες εξασθενούν οικονομικά στην νέα «τραπεζο-δικτατορία» και μαζί με αυτούς η «Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» και η Ελλάδα.
«Γίνεται προσπάθεια εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, για να χάσει και αυτά που έχει». Υπάρχουν σχέδια «αλλαγής συνόρων», ενώ υπολειτουργούν επικίνδυνα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να έχουν ετοιμότητα στο Αιγαίο, όπου βρίσκονται Αμερικανικά, Κινέζικα, Ρώσικα, Τούρκικα κλπ.. πολεμικά πλοία, πάνω από τα πάμπλουτα κοιτάσματα πετρελαίου, υδρογονανθράκων, πολύτιμων μετάλλων κλπ...
Μηνύσεις κατατίθενται από πολίτες κατά της τρόικας. Η μήνυση στρέφεται και κατά των : Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), για παράνομη ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Ελληνική Δημοκρατίας, για εκβιασμό της Ελλάδας, πρόκληση νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, νέας γενοκτονίας και άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας. Ο κ. Τόμσεν αυτή την στιγμή είναι στην Ελλάδα και μπορεί να συλληφθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου».
Η Ευρώπη είτε θα ενωθεί πραγματικά, είτε θα διαλυθεί. Δεν υπάρχει καμία «οικονομική κρίση» και όλα είναι ένα μοντέρνο τέχνασμα υποταγής κρατών και αρπαγής της περιουσίας των πολιτών με νομιμοφανείς διαδικασίες! Ο σκοπός τους «όλοι σκλάβοι στος νεο-φεουδοτραπεζο-δικτάτορες» δεν θα περάσει. Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. ΄Εχουν ανάγκη την Ελλάδα, για να δώσουν ιδεολόγημα συνοχής στην λεγόμενη  Ευρωπαϊκή Ένωση, όραμα του Αλκιβιάδη και του μεγάλου Αλεξάνδρου, αν δεν πέθαιναν νέοι. Πιθανά, η Ευρώπη, με υπόδειξη των ΗΠΑ και
 παρά την θέληση της «κρυπτο-φασίστριας ζηλοτύπου ανθέλληνης» κ. Μέρκελ, ακολουθεί το δρόμο της «σταδιακής ένωσης» με κοινό ταμείο και κοινά ευρωομόλογα, που θα διαρκέσει χρόνια!

«Μαζί τα φάγανε, παράνομα, οι διακομματικές συμμορίες, που γιγάντωσαν μετά την πτώση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, σε άγνοια των ψηφοφόρων τους, γιατί είχαν κάλυψη επίορκων λειτουργών,  που οι ίδιοι «διόρισαν».!» Επισήμανση: Η διαφθορά στην Ελλάδα είχε διακομματικό χαρακτήρα. Δηλ. άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ενώνονταν και κάνανε κομπίνες και παρανομίες με ποσοστά από τις παρανομίες, σε άγνοια πολλές φορές του ιδίου του κόμματος που ανήκαν, και με κάλυψη μερικών επιόρκων της λεγόμενης δικαιοσύνης γιατί
 όταν έφτανε η μήνυση ή καταγγελία «έμπαινε συστηματικά στο αρχείο»!!

Σήμερα η δημοκρατία δεν έχει φόβο κατάλυσης αλλά «εκτροπής» από τους νεοφιλελεύθερους τραπεζο-δικτάτορες -ολιγάρχες. Οι πολίτες θα προασπίσουν τη δημοκρατία με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έρχονται. Θα αναδειχθεί η φρεσκάδα  και η δυναμική των νέων προσώπων, μαζί με την πείρα και την σοφία παλαιότερων στελεχών. Θα επιστρατευτεί ό,τι καλύτερο διαθέτει το κίνημά μας και ευρύτερα η κοινωνία χωρίς κομματικές παρωπίδες με αξιοκρατία. Οι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά.

Το Ευρώ δεν έχει «κοινό ταμείο», όπως το δολάριο και κάποια στιγμή θα έφτανε η δήθεν κρίση μέσα στο ευρώ. Η Γερμανία πρώτη παραβίασε την Συνθήκη Μάαστριχτ για να μπει στο Ευρώ η Ανατολική Γερμανία! Η αθέτηση της συμφωνίας για κοινό πληθωρισμό οδήγησε στην αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα. Όμως με την εμφάνιση στην Αμερική της «κρίσης» η Γερμανία οδήγησε τις χώρες του νότου σε αύξηση του πληθωρισμού. Στην συνέχεια οι χώρες του νότου και οι τράπεζές τους κατέρρευσαν γιατί δεν υπήρχε «ρευστότητα», γιατί η Γερμανία απέσυρε όλα
 τα χρήματά της από τον νότο. Η Γερμανία που οδήγησε σε κατάρρευση τις χώρες του νότου ευθύνεται κυρίως για την «κρίση» στην Ευρώπη και κερδοσκόπησε επί αυτής. Υπολογίζεται ότι ως σήμερα η Γερμανία κέρδισε 40 δις από την δήθεν κρίση! Το ευρώ δεν είχε καλό σχεδιασμό και τα κράτη δεν μπορούσαν να δανειστούν από το «ανύπαρκτο κοινό ταμείο». Οδηγηθήκαμε στον παραλογισμό οι ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες να δανείζονται σήμερα με 0,75% και το κράτος με 4-5% και με Μνημόνια κλπ.

Η όλη δήθεν κρίση, ήταν μια καλοστημένη κομπίνα των ιδιωτών τραπεζιτών που «έριξαν έξω» τις «ιδιωτικές τράπεζες» και στην συνέχεια το Κράτος επωμίστηκε – κακώς - την ζημία τω ιδιωτών, για να γίνει στο τέλος υποτελές στην Γερμανία, ΔΝΤ και Τρόικα! Οι Ελληνικές τράπεζες δανείζονται με 0,75% επιτόκιο από την ΕΚΤ και μετα-δανείζουν τους πολίτες με ληστρικά επιτόκια 10 έως 17 – 20 %. Να διωχτούν οι διοικήσεις των τραπεζών για ταχύτατο παράνομο ανήθικο πλουτισμό και για δολοφονία - αυτοκτονία 2800 πολιτών Ο κ. Εισαγγελέας βασιζόμενο στην
 ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος «περί προάσπισης της Ελληνικής Δημοκρατίας» οφείλει να ασκήσει διώξεις και να πράξει τα νόμιμα, άσχετα με το τι κάνουν οι «πολιτικοί», που θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης!
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη, είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις της νέας, έντιμης, δημοκρατικής παράταξης, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…Ο νεοφιλελευθερισμός καταρρευσε  παρά τα πρόσκαιρα «υποστυλώματα». Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Περίπου 8.000.000 έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και
 για το ευτελές χρέος  των 100 ευρώ!!! Οι «υπάλληλοι» των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!!

Μόνο μια «νέα Σεισάχθεια» θα σώσει την Ελλάδα. Όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών, οφειλών στην Εφορεία, όλων των πολιτών σε ένα δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Πρέπει να σταματήσουν σήμερα, οι τράπεζες να
 καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του  δάνειου  ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία στους 12 μήνες ή αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας. Μερικοί πολίτες είχαν κάνει κάποιες ρυθμίσεις στο παρελθόν και οι τράπεζες δεν δέχονται τη νέα ρύθμιση, οπότε όλες οι νέες ρυθμίσεις πρέπει να ξεκινούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου! Δε χρειάζεται να ρευστοποιηθεί η περιουσία των πολιτών για να γίνει ρύθμιση, αλλά να μετρηθούν τα
 περιουσιακά στοιχεία σαν να είχαν ρευστοποιηθεί!

Ὑποθήκη πρός Ἀθηναίους (Σόλων)
Ἡμετέρη δὲ πόλις κατὰ μὲν Διὸς οὔποτ᾽ ὀλεῖται
αἶσαν καὶ μακάρων θεῶν φρένας ἀθανάτων:
τοίη γὰρ μεγάθυμος ἐπίσκοπος ὀβριμοπάτρη
Παλλὰς Ἀθηναίη χεῖρας ὕπερθεν ἔχει:
αὐτοὶ δὲ φθείρειν μεγάλην πόλιν ἀφραδίῃσιν
ἀστοὶ Βούλονται χρήμασι πειθόμενοι,
δήμου θ᾽ ἡγεμόνων ἄδικος νόος, οἷσιν ἑτοῖμον
ὕβριος ἐκ μεγάλης ἄλγεα πολλὰ παθεῖν...

Παραίνεση στους Αθηναίους (Σόλων)
Η χώρα μας να μην χαθεί ποτέ μπορεί από απόφαση
του Δία και από θέληση των σεβαστών αθανάτων θεών.
αφού μια τέτοια μεγαλόψυχη προστάτιδα η  πορφυρογέννητη
Παλλάδα Αθηνά κρατάει τα χέρια της από πάνω μας,
όμως μόνοι τους θα καταστρέψουν τη μεγάλη χώρα με τις απερισκεψίες τους
οι αστοί που προτιμούν να κυνηγούν τα πλούτη,
και το φαύλο μυαλό της κυβέρνησής τους, που είναι έτοιμοι
να πάθουν πολλά κακά από την μεγάλη αλαζονείαˑ

Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα αλλάζει,  οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!
Υπάρχει Ελπίδα, Αντισταθείτε!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόεδρος “Ελληνοδιεθνής Μ.Κ.Ο.”
Www.koutsoukos-anastasios.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.