Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τη λύση στους φιλοσόφους αναζητούν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες!

Είναι γεγονός ότι η φιλοσοφία δίνει πάντα απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα, γιατί βλέπει όλα τα προβλήματα  υπό ένα άλλο πρίσμα και προβλέπει τις εξελίξεις. 
Δεν είναι δε τυχαίο ότι, ο Πρόεδρος του Σολιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Sigmar Gabriel, επισκέφθηκε εν ζωή μεγάλο γερμανό φιλόσοφο Jürgen Habermas και του ζήτησε να συμβάλει στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του. Στη συνέχεια ζητήθηκε και η συνεργασία της φιλοσόφου Julian Nida-Rümelin και του οικονομολόγου Peter Bofinger. 
Από τη συνεργασία αυτή προέκυψε ένα προγραμματικό κείμενο, το οποίος θα αποτελέσει αντικείμενο μιας διεξοδικής προγραμματικής συζήτησης. Το πρόγραμμα του SPD, δεν θα είναι πια προϊόν, αλλά αποτέλεσμα που θα προκύψει από την ανταλλαγή απόψεων με επιστήμονες και διανοούμενους. 
Με τη διαδικασία αυτή σκοπείται η ενίσχυση του κράτους πρόνοιας της αστικής δημοκρατίας, και η εγκατάλειψη του μοντέλου μιας «κατ΄επίφασιν δημοκρατίας υπαγορευόμενης από τις αγορές». Προειδοποιούν δε για τις ...συνέπειες μιας επιστροφής της Ευρώπης σε εθνικά κράτη, σε περίοδο μετατόπισης της παγκόσμιας εξουσίας: «Η παραίτηση από την ενοποίηση της Ευρώπης θα ήταν και ο αποχαιρετισμός από την παγκόσμια ιστορία» τονίζουν. 
Το πλήρες κείμενο δημοσιεύεται στο  σημερινό φύλλο της FAZ
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.