Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πεπόνης καλεί ΓΑΠ για το μνημόνιο - Πρώην υπουργοί καταθέτουν στον Εισαγγελέα

Το Newsbomb επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά.  

Εδώ και τόσο καιρό γραφούμε πως η υπόθεση ίσως  καταλήξει σε εξεταστική επιτροπή και  όπως φαίνεται δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος.  


Ραγδαίες  είναι οι εξελίξεις στην  έρευνα που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη,  καθώς την επόμενη εβδομάδαθα κλιθούν να  καταθέσουν ως μάρτυρες, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη,  πέντε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών  και πρώην υπουργοί.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει στους NY TIMES ότι είχε ενημερώσει πως το οικονομικό πρόγραμμα της τρόικας για την Ελλάδα «δεν βγαίνει».
Σύμφωνα με πληροφορίες η αναγκαιότητα της κλήσης των νέων μαρτύρων προέκυψε  μετά  τηνπεντάωρη  κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη την περασμένη εβδομάδα στους οικονομικούς εισαγγελείς,  καθώς και από έγγραφα της δικογραφίας.
Η εξέταση των προσώπων αυτών κρίνεται  καθοριστική, καθώς μετά και από τη δική τους μαρτυρία,  οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, αφού αποτιμήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα διαβιβάσουν τον φάκελο στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών .
Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο κ. Ρουμελιώτης έχει δηλώσει δημόσια ότι ανάμεσα σε όσους είχε ενημερώσει για την πιθανή αποτυχία του προγράμματος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Διαβάστε επίσης:
Επίσης από το "παρασκήνιο" διαβάζουμε:


Κατάθεση πέντε πολιτικών προσώπων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στους οικονομικούς εισαγγελείς , Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, σχετικά με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.
Μία εβδομάδα μετά την πεντάωρη κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη στους οικονομικούς εισαγγελείς, πέντε πολιτικά πρόσωπα καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες και σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών που θα κλιθούν θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Οικονομίας το 2009 Λούκα Κατσέλη, αλλά και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της έρευνας είναι η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
Στη συνέχεια οι δυο εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα αποστείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τώρα γιατί ζήτησε Τι ζήτησε ο ΓΑΠ και γέλαγε η Bουλή (ΒΙΝΤΕΟ) -
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.