Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανδρέας Παπανδρέου: «Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…»

από "σίβυλλα"
Από τον "Αγωνιστή", όργανο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1975)
Διαβάζοντας στο έγκυρο “press-gr” τη νομιμοποίηση της σοσιαλδημοκρατικής φύσης του νέου ΚΟΔΗΣΟ από τον κ. Ε. Βενιζέλο, θέλουμε απλά να θυμίσουμε και να προειδοποιήσουμε ότι θα αποτελέσει χυδαία προσβολή της ιστορίας και των αγώνων του ΠΑΣΟΚ η εμφάνιση του ηγέτη και ιδρυτή του με την σοσιαλδημοκρατία.
Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, ειλικρινά σε κανέναν μιας και με απόφαση του αρχηγού του δεν υπάρχουν όργανα ή μέλη στο νέο μόρφωμα που έχει ακόμη την ονομασία ΠΑΣΟΚ, όμως η ταύτιση της «σοσιαλδημοκρατίας» με τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, από το πρώην μέλος της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις και σημερινού αρχηγού του νέου ΠΑΣΟΚ, θα αποτελεί ύβρη και προσβολή στο Λαϊκό Κίνημα κι όχι μόνον σ’ όσους πάλεψαν για την...
αλλαγή στην πατρίδα μας.
Όσοι ακολουθούν νέα δεξιά μορφώματα, είναι δικαίωμά τους. Όμως η προσβολή του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη της νέας αριστεράς στην Ελλάδα, θα αποτελέσει χυδαία ιεροσυλία!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντα σαφής για το ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας : «Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος…».
Υ.Γ. Η εύθυνη θα είναι και για όσα ιστορικά στελέχη παραμείνουν στην σιωπή...


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.