Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα Ευ. Μεϊμαράκη να δοθούν από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα

Εντολή να δοθούν, εντός της ημέρας, από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, κ. Αθ. Νάκος απέστειλε επιστολή προς τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, με την οποία ζητά, στην περίπτωση που, μεταξύ των ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ πολιτικών προσώπων, βρίσκονται και πρόσωπα που ελέγχονται από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, «να επισπευσθούν και να εξετασθούν οι παραπάνω περιπτώσεις κατά προτεραιότητα».

Ο κ. Νάκος απέστειλε το αίτημα για επίσπευση προς τους κ.κ. Γρ. Πεπόνη και Στ. Στασινόπουλο, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής μετά και την χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή της, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη «να αποφευχθούν καθυστερήσεις στον έλεγχο των σχετικών υποθέσεων, που δημιουργούν και υπόνοιες συγκάλυψης στην ελληνική κοινωνία». ...

Ο κ. Αθανάσιος Νάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», είχε αναφέρει πως η δήλωσε πωςη Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής αποστέλει δύο επιστολές, εκ των οποίων η μία απευθύνεται στον οικονομικό εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη και η άλλη στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στέλιο Στασινόπουλο. Δήλωσε πως «πρώτον, ζητάμε τον κατάλογο με τα πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Δηλαδή, τα πολιτικά πρόσωπα και να προταχθούν και να τελειώσουν άμεσα οι έρευνες αυτές. Δεύτερον, να μας δοθεί, ει δυνατόν το χρονοδιάγραμμα και τρίτον, πως εμείς παράλληλα θα κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια μπορούμε, σύμφωνα με την εξουσία που μας δίνει ο νόμος».
Ο κ. Μεϊμαράκης καλεί τον κ. Χατζηνικολάου να «δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία»
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας «Real News», κ. Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.

«Πιστεύω ότι και ο Νίκος θα κάνει το ίδιο. Θέλω να ξέρω ποιος είναι ο κριτής μου. Για να ξέρει και η κοινή γνώμη. Υπάρχει ο νόμος Κακλαμάνη, που αφορά και τους εκδότες. Αν έχει προσωπική ευθιξία, ας το κάνει», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Είπα και επαναλαμβάνω ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να λάμψει όλη η αλήθεια. Θα δημοσιοποιήσω το πόρισμα μόλις έρθει και ο,τιδήποτε με αφορά».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμα και τώρα, ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν μπορώ να λειτουργώ μόνο ως πρόεδρος της Βουλής. Είμαι και κομματικό στέλεχος και πατέρας και σύζυγος».
Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, στην οποία εμπλέκονται τα ονόματα των Β.Μεϊμαράκη, Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή σε κυριακάτικη εφημερίδα, στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των πολιτικών Β. Μειμαράκη, Μ. Λιάπη και Γ. Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην επιχειρηματική αντιδικία, επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός.

Ο κ. Λιβανός, κτηματομεσίτης, που κατήγγειλε την εμπλοκή των τριών πολιτικών σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων, στην αναφορά που υπέβαλε στρέφεται κατά παντός αρμοδίου του ΣΔΟΕ για τη διαρροή της υπόθεσης και εγγράφων της δικογραφίας. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.