Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σοβαροί και συγκρατημένοι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν ότι: "Δεν_ολοκληρώθηκε η έρευνα για τη “λίστα των 32” " [Όλα τα...περί δήθεν κάθαρσης κλπ, είναι αποπροσανατολιστικά από τη τρικομματική τρόικα Σαμαρά]

Για αοριστολογίες και διαδόσεις κάνουν λόγο οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης
Για αοριστολογίες και διαδόσεις κάνουν λόγο οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης σχετικά με την υπόθεση της «λίστας των 32», την ώρα που αναμένεται να κατατεθεί στην εισαγγελία το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των Μεϊμάρακη, Λιάπη και Βουλγαράκη, για τους οποίους, όπως έχει γνωστό, μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, η ταχύτατη διερεύνηση των υποθέσεων που συνδέονται με τη λίστα των 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό αποτελεί για τη Δικαιοσύνη θέμα άμεσης προτεραιότητας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, πρόκειται για ξεχωριστές δικογραφίες ανά την Ελλάδα, από τις οποίες άλλες βρίσκονται στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, άλλες σε περιφερειακές εισαγγελίες και άλλες στο στάδιο της προανάκρισης και αφορούν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ και άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των σχετικών δικογραφιών που αφορούν σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. ...


Σύσκεψη για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον Άρειο Πάγο, υπό τον αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου και επιβλέποντα το έργο των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκο Παντελή, με τη συμμετοχή των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν οι σχετικές δικογραφίες στο Εφετείο, ώστε να τις χειριστούν συνολικά οι δύο εισαγγελείς, αφού ακόμα είναι ανολοκλήρωτες και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν ολοκληρώνεται (το ταχύτερο δυνατόν) κάθε έρευνα, τότε ο φάκελος θα διαβιβάζεται αμέσως στους οικονομικούς εισαγγελείς για την αξιολόγησή του.

Εκείνο ωστόσο που διευκρινίζεται είναι ότι δεν συνιστά και βεβαιότητα για την ενοχή κάποιου προσώπου η έρευνα με αφορμή μια καταγγελία εις βάρος του. Το «στοίχημα», πάντως, της ταχύτατης διερεύνησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αφού, όπως έλεγε εισαγγελική πηγή, η ταχύτητα πολλές φορές είναι και συνάρτηση των δυνατοτήτων των υπηρεσιών, με δεδομένο τον μεγάλο όγκο των υποθέσεων και το ελάχιστο προσωπικό του ΣΔΟΕ.

Για την υπόθεση, το περασμένο Σάββατο, υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε η «λίστα» να πάει αμέσως στους εισαγγελείς. Γι’ αυτό -προφανώς- και οι οικονομικοί εισαγγελείς εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά, όπως γράφουν, με τον θόρυβο περί «λίστας προσώπων που κατέχουν ή κατείχαν διάφορες θέσεις σε άμεσες εξουσίες του κράτους» και αναφέρουν τα εξής:

«Δυνάμει εισαγγελικών παραγγελιών εισαγγελέων διαφόρων εισαγγελιών, ορισμένες εκ των οποίων διατυπώθηκαν προ ικανού χρονικού διαστήματος, καθώς και παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος που διατυπώθηκαν κατά τα έτη 2011 και 2012, αλλά και αυτεπαγγέλτως από ανακριτικούς υπαλλήλους, διαφόρων περιφερειακών διευθύνσεων του ΣΔΟΕ, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ή αυτεπάγγελτη προανάκριση προς έλεγχο της βασιμότητας του περιεχομένου διαφόρων μηνυτήριων αναφορών και εγγράφων καταγγελιών, στρεφομένων κατά των εν λόγω προσώπων. Οι δικονομικές αυτές ενέργειες είναι συνήθεις, ενδεδειγμένες και σύμφωνες προς τις διατάξεις του ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου, τελούν δε υπό την εποπτεία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος αλλά και υπό την εποπτεία των καθ` ύλην αρμοδίων εισαγγελέων των εισαγγελιών που παρήγγειλαν. Άπαντα τα περαιτέρω αορίστως διαδιδόμενα υπό διαφόρων τυγχάνουν αβάσιμα, επουδενί δε εν εξελίξει έρευνες δεν μπορεί ούτε και πρέπει να ταυτίζονται με διαπιστωμένες έκνομες συμπεριφορές».

Οι AegeanTimes 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.